La 100% Tondo acull prop de 1.000 ciclistes en un emotiu homenatge a Sant Joan les Fonts

Comparteix-ho amb els teus amics:

Uns mil ciclistes i dos-cents voluntaris han participat en la vuitena edició d’aquesta marxa cicloturista que s’ha celebrat a Sant Joan les Fonts aquest passat cap de setmana.

L’esdeveniment, compta des del seu inici amb dos recorreguts de 68 i de 116 quilòmetres cadascun, passant pels escenaris habituals d’entrenament de Xavi Tondo, el ciclista resident a la Garrotxa que va morir al 2011 en un accident domèstic i que és homenatjat des de fa set anys per aquesta marxa. La novetat d’enguany ha estat que la sortida i arribada era a Sant Joan les Fonts, tant de la volta curta com de la llarga, fet que ha facilitat als ciclistes la participació a l’esdeveniment esportiu amb el mateix punt de sortida i arribada.

240918 VIII 100% TONDO 3

El premi, ser-hi

Preservar a la memòria de l’amic Xavi Tondo és l’objectiu que persegueixen amb la marxa cicloturista 100% Tondo els organitzadors i amics del ciclista vallenc i garrotxí d’adopció.

La finalitat de la marxa no és la de competir sinó la de recordar el ciclista realitzant les dues rutes que ell solia fer per entrenar-se.

Com és habitual en cada edició, la 100% Tondo ha comptat amb la participació de professionals del ciclisme i del món de l’esport que volen retre homenatge al seu company Xavi Tondo. Enguany han assistit a l’esdeveniment esportiu Purito Rodríguez i Marc Soler.

Abans de començar la cursa, Joan Espona, l’alcalde del municipi ha fet entrega dels obsequis que el consistori ha preparat per als familiars d’en Xavi Tondo, i s’han encarregat de fer el tall de cinta.

240918 VIII 100% TONDO

La consolidació de la Tondo Kids

Xavi Tondo apostava pel ciclisme infantil i per aquest motiu enguany s’ha consolidat la Tondo Kids en la seva cinquena edició. Una prova que forma part del campionat provincial, puntuable per la Copa Catalunya, i que ha tingut lloc aquest dissabte 22 de setembre amb un recorregut urbà per Sant Joan les Fonts, que ha comptat amb 120 nens i nenes d’edats compreses entre els 5 i 12 anys.

Un any més l’organització i l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts agraeixen a les entitats del municipi i el Consell Comarcal, als col•laboradors, protecció civil, Mossos d’esquadra i sobretot als voluntaris la seva ajuda, ja que sense ells aquesta marxa no seria possible.

Info i fotos: Ajunt. Sant Joan les Fonts

RELACIONAT:

Comparteix-ho amb els teus amics: