La 100ª edició de la Volta Ciclista a Catalunya es disputarà al març de 2021

Comparteix-ho amb els teus amics:

La centenària edició de la cursa vol tenir les millors figures mundials i les millors condicions

La 100a edició de la Volta Ciclista a Catalunya es disputarà finalment la darrera setmana del mes de març de 2021. Després d’avaluar com ha quedat el calendari ciclista degut a la pandèmia del Covid-19, la Volta del centenari d’edicions no tindrà lloc aquest any 2020 per tal d’afrontar-la amb les màximes garanties el 2021.

“La prioritat absoluta ara és la lluita contra el Covid-19 i evitar la seva propagació. El calendari ciclista que ha fet oficial la UCI ha quedat reduït a pràcticament tres mesos, i el que tenim clar és que volem celebrar una 100a edició amb les màximes garanties i amb les millors figures mundials”, ha comentat el director general de la Volta, Rubèn Peris.

Tenint en compte que les competicions esportives amb gran afluència de públic a Catalunya no estaran permeses en els propers mesos, i amb un calendari on es preveu la disputa del Tour de França al mes de setembre, i posteriorment la celebració del Giro d’Itàlia i la Vuelta a Espanya, a banda de la disputa dels cinc Monuments i el Mundial de Ciclisme, les opcions per tal de celebrar la Volta de forma satisfactòria són molt limitades.

“Tenim claríssim que no volem fer la Volta a qualsevol preu. No tindria sentit fer-la coincidint amb el Tour, el Giro o la Vuelta, competint pels millors corredors i les audiències televisives. Tampoc ens plantegem fer-la en un format reduït de dies. Per això creiem que la opció més sensata i adient és fer-la en les nostres dates habituals l’any 2021”, ha confirmat.

“Hem de ser positius, i estem segurs que l’espera valdrà la pena. Tot i no fer-la aquest 2020, l’any vinent seguirà sent la Volta del centenari d’edicions, una efemèride molt especial, i una xifra que en les proves per etapes només han aconseguit el Tour de França i el Giro d’Itàlia”, ha afegit.

Info: Volta Ciclista a Catalunya

Comparteix-ho amb els teus amics: