La 1a Nit per la Recerca recull 49.300 euros per continuar la lluita contra la sida

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest passat dijous va tenir lloc a l’espai de celebracions El Serrat del Figaró de Taradell la 1a Nit per a la Recerca a la Catalunya Central, impulsada per la Fundació Lluita contra la Sida, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i que el proper any es podria celebrar a Olot. Hi van assistir un total de 225 persones i es van poder recollir 49.300 euros, que aniran destinats íntegrament a la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la UVic-UCC, per estudiar el microbioma i l’envelliment relacionat amb la infecció pel VIH.

image_preview

El sopar-espectacle, servit pel xef Nandu Jubany, va comptar amb la presència de moltes personalitats del món de la política, l’empresa, la cultura i l’espectacle, entre les quals hi havia Francesc Homs, conseller de la Presidència i Portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya; Josep Maria Vila d’Abadal, alcalde de Vic; Joan Roca, president del Consell Comarcal d’Osona; i Jordi Montaña, Rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.

També van passar pel fotocall celebritats del nostre país com els actors de “La Riera” de TV3, David Selvas, Paul Berrondo i Jordi Planas, les actrius Montse Guallart, Núria Gago (“Kubala, Moreno i Manchón”, TV3), Olalla Moreno, i l’actor i cantant Bruno Oro (“Polònia”, TV3).

L’acte, conduït i presentat per la periodista Helena Garcia Melero i l’actriu Aina Clotet, fou amenitzat amb les actuacions de Lucrecia, Jordi Lp, Leslie de Sirex o El Dr. Estivill entre altres, sota la direcció artística del músic Pep Sala.

El Dr. Ventura Clotet, director de la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la UVic – UCC, i un dels líders mundials en la lluita contra aquesta malaltia, va valorar molt positivament la resposta de la societat de la Catalunya Central i va manifestar que “si bé tenim avenços molt importants pel que fa a la vacuna terapèutica, ara se’ns obre un nou front contra el qual cal lluitar: el microbioma i l’envelliment accelerat dels pacients de sida”. I va afegir que “ara no és qüestió de temps sinó de diners i per això és tant important aquesta festa, per accelerar el procés de recerca”.

Per la seva banda, l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, va destacar la generositat demostrada pels ciutadans de la Catalunya interior, i el Conseller Homs va lloar l’excel·lència de la recerca biomèdica que es fa a Catalunya i l’elevat nivell de compromís que té el país en una causa com aquesta.

Davant l’èxit aconseguit en aquesta 1a Nit per a la Recerca, el Dr. Ventura Clotet va avançar que l’any vinent es podria celebrar a Olot o a Manresa.