La 26a edició del festival Terra de Trobadors de Castelló d’Empúries tanca amb 45.000 visitants

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’organització destaca la “bona acollida” de públic del cicle de concerts de música medieval i els espectacles de carrer

La 26a edició del festival Terra de Trobadors de Castelló d’Empúries (Alt Empordà) ha rebut 45.000 visitants entre el 8 i l’11 de setembre, és a dir, unes 3.000 persones més que l’any passat. El certamen s’ha centrat enguany en homenatjar la figura de l’escriptor i filòsof Ramon Llull. L’organització ha destacat la “bona acollida” de públic que han tingut el cicle de concerts de música medieval ‘Só de Lohn’ i els espectacles de carrer, dues de les novetats d’aquesta edició. L’espectacle inaugural a càrrec de Jordi Saval i la formació Hèsperion XXI va exhaurir entrades a la basílica de Santa Maria. D’altra banda, s’han consolidat activitats tradicionals com el torneig, el sopar i el mercat medieval. El certamen està considerat el més important de Catalunya en l’àmbit de la recreació històrica medieval.

foto_3121810

El festival Terra de Trobadors ha apostat aquest any, més que mai, per la música medieval i els espectacles de gran format, com ara el concert ‘Ramon Llull: temps de conquestes, de diàleg i desconhort’, dirigit pel compositor Jordi Savall, que va unir músiques de tradició cristiana, jueva i musulmana i textos de la vida de Llull narrats pels actors Sílvia Bel i Jordi Boixaderas.

Espectacles com ‘la Taverna d’Enrico de Quico, el Cèlio i el Mut de Ferreries’ també han seduït el públic que aquests dies ha trepitjat Castelló d’Empúries, on s’han tornat a combinar les activitats de pagament i les gratuïtes. Enguany, han tingut més pes que mai els espectacles de carrer, la qual cosa anima l’ajuntament d’aquest municipi altempordanès a seguir fent créixer el festival dedicat a rememorar el seu passat com a capital comtal.

Des del dia 8 i fins a l’11 de setembre, Terra de Trobadors ha organitzat visites guiades, tallers, exposicions, simulacions històriques i representacions teatrals com els espectacles de lluites i l’assalt a la muralla, a més del gran sopar medieval.

Foto: Gerard Vilà
Moment en que el grup Hespèrion XXI interpreta un dels temes amb Jordi Savall a la direcció.