La 4a edició de Girona novaCultura de Salut arrenca amb tots els tallers plens

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’esdeveniment se celebrarà del 28 al 30 de setembre en diferents espais emblemàtics del Barri Vell i comptarà amb la participació d’especialistes de l’àmbit de la meditació i el mindfulness

Encara queden places per assistir a algunes activitats, com el Dia de Silenci, la conversa “Què portes a la teva motxilla?” o el recital de cloenda, a càrrec Ravid Goldschmidt

La quarta edició de les jornades Girona novaCultura de Salut, organitzades per la Fundació Oncolliga Girona, arrencarà aquest divendres amb el cartell de complet penjat a tots els tallers que s’han programat, si bé encara queden places per assistir a les conferències, que se celebren en espais amb més capacitat, i a les activitats de caire més lúdic, com ara la construcció d’un gran mandala en família o el recital de HandPan que oferirà Ravid Goldschmidt.

L’esdeveniment, concebut per oferir eines que ens ajudin a gestionar millor els nostres problemes vitals, se centrarà en aquesta edició en la meditació i els preparatius per a l’últim viatge. “El nostre objectiu és ajudar a integrar la meditació dins la nostra vida quotidiana per tal de veure les coses des d’un altre lloc i obrir la porta a la serenitat”, ha explicat la directora de les jornades, Sylvia Miàs.

En el marc de les jornades s’oferiran durant tres dies una quinzena d’activitats, la majoria d’elles gratuïtes, que aniran a càrrec de diversos especialistes en el camp del mindfulness o “atenció plena”, com la psicòloga Cecília Gelpí, presidenta de l’AEMind (Asociación Española de Mindfulness y Compasión), que oferirà la conferència inaugural sobre El valor del silenci conscient (divendres, 28 de setembre a les 13h). Gelpí serà també l’encarregada de donar a conèixer els beneficis del mindfulness als més joves amb un taller per a alumnes de Batxillerat Internacional de l’Institut Jaume Vicens Vives.

Per tercera vegada, Girona novaCultura comptarà amb la presència del psiquiatre Vicente Simón, que després d’una llarga experiència docent i investigadora ara es dedica a ensenyar meditació i és autor de diversos llibres sobre aquesta matèria. Simón tindrà una doble participació: juntament amb dos pacients oncològics dialogarà sobre la meditació des d’una perspectiva científica i vivencial i oferirà també un taller titulat La ment en silenci, en el qual es donaran eines per “arribar al silenci inte-rior i accedir així a un estat de serenitat”.

La psicòloga Estrella Fernández, directora de InselfMindfulness, oferirà un taller sobre el dolor i el patiment, i també hi haurà tallers en què es treballaran tècniques per afrontar i preparar la mort, a càrrec de les psicòlogues Carme Ventura, Núria Agudo, Natatxa Molina i Marta Juanola. Les jornades ens permetran acostar-nos a la meditació zen, amb un taller a càrrec dels monjos zen Josep Carles Valdés i Silvia Palau. Tots aquests tallers tindran lloc al CaixaForum de Girona. També hi haurà un taller sobre eines d’acompanyament espiritual a persones amb patiment a càrrec de la formadora i docent Sara Pons, que tindrà lloc a l’Hostatgeria del Monestir de Sant Daniel.

Un altre espai emblemàtic serà l’Auditori de la Mercè, que acollirà la conversa entre José Luis Bimbela i Mariola Bernal al voltant de la pregunta Què guardes a la teva motxilla? (dissabte, 29 de setembre, a les 19h). Tot seguit, Irene Alemany, enòloga i propietària del celler Alemany & Corrio, oferirà un tast del vi Microscopi 2016, amb el qual dóna suport a un estudi pioner per a la cura del càncer a través de l’augment dels limfòcits dels pacients, a càrrec de l’Institut Oncològic de l’Hospital Universitari Vall d’Ebron.

Les jornades també inclouran activitats més lúdiques, com el taller familiar Construïm un gran mandala entre tots!, organitzat per l’Associació Happyyoga Girona al Claustre del Centre Cultural La Mercè (divendres 28, a les 18h) o un recital de HandPan a càrrec de Ravid Goldschmidt, que actuarà acompanyat per la veu d’Eva Kaué. El recital tindrà lloc el diumenge 30, a les 18h, a la plaça de la Sardana de la Vall de Sant Daniel, com a cloenda de les jornades i per assistir-hi cal fer un donatiu de 10 euros. Prèviament, durant tot el dia, se celebrarà el Dia de Silenci, una pràctica intensiva durant la qual els assistents podran meditar en absolut silenci guiats per Montse Castellà, cofundadora de la Coordinadora Catalana d’Entitats Budistes. Encara queden places per a aquesta activitat, que es durà a terme a l’Hostatgeria del Monestir de Sant Daniel i que té un preu de 50 euros (35 euros per a socis d’Oncolliga i per a persones que s’hagin inscrit a altres activitats de les jornades).

Eines per gestionar millor els nostres problemes vitals

Girona novaCultura de Salut va néixer l’any 2013 com a plataforma per donar a conèixer les eines que ens poden ajudar a gestionar millor els nostres problemes vitals. Després de dues edicions consecutives, els anys 2013 i 2014, la Fundació Oncolliga Girona va decidir organitzar l’esdeveniment cada dos anys.

La celebració de l’esdeveniment és possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, CaixaForum i el Monestir de Sant Daniel, que cedeixen els espais, de Dipsalut i de més d’un centenar de comerços, empreses i entitats de les comarques gironines que s’impliquen en la tria dels missatges que apareixen a les banderoles promocionals i hi col·laboren econòmicament.

Comparteix-ho amb els teus amics: