La 54a Fira de Mostres de Girona tanca amb 90.000 visitants

Comparteix-ho amb els teus amics:

Un 82% dels 383 expositors s’han mostrat satisfets amb els resultats obtinguts i tenen previst tornar-hi l’any vinent, un 2% més que l’any passat

fira girona mostres

La 54a edició de la Fira de Mostres de Girona ha tancat les seves portes aquest diumenge després de cinc dies d’intensa activitat al Palau de Fires i a la Devesa. Segons les dades provisionals donades per l’organització, uns 90.000 visitants provinents de 26 de les 42 comarques catalanes han passat pel saló, la mateixa xifra que l’any passat. La gran majoria d’ells, un 56%, eren procedents de la comarca del Gironès seguits de la Selva i el Baix Empordà. A més, el 82% dels 383 expositors de sectors com l’alimentació, decoració i construcció que han participat a la fira, s’han mostrat satisfets amb els contactes realitzats i han manifestat que els agradaria poder tornar-hi l’any 2016.

“Si els expositors estan satisfets, nosaltres també”. Així s’ha expressat el vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona, Joaquim Maria Caula, aquest diumenge al vespre quan ha donat a conèixer les xifres de la 54a Fira de Mostres de Girona. El saló va arrencar el passat dimecres 28 d’octubre i en cinc dies ha rebut 90.000 visitants, la mateixa xifra que l’any passat. “Estem parlant del mateix nombre de gent i tenint en compte que hi ha hagut un dia festiu menys, per això, es pot considerar com un èxit”, ha subratllat.

Els dies amb més afluència de visitants ha estat el dia de Sant Narcís i el cap de setmana. En concret, aquest diumenge al matí centenars de persones volien accedir a l’interior de la Fira de Mostres, un fet que ha provocat cues. Enguany, la fira ha comptat amb 383 expositors – tres menys que l’any passat- de sectors diferents com l’alimentació, la construcció, el món industrial, el motor, serveis, oci, turisme, tecnologia i mascotes. La majoria d’ells, un 82% – un 2% més que l’any passat- han posat de manifest que estaven satisfets i que els agradaria tornar al saló l’any vinent. “Aquestes dades les hem obtingut a través de l’enquesta que realitzem darrerament i ens dóna a entendre que les empreses han fet negoci i que estan contents”, ha comentat Caula.
D’altra banda, s’ha augmentat un 22% la superfície coberta d’exposició i ha atret visitants de 26 de les 42 comarques de tot Catalunya. Més de la meitat dels assistents, un 56%, procedien de la comarca del Gironès seguits pels de la Selva que han suposat un 12% del total i els del Baix Empordà, un 9%. Els veïns de Girona i rodalies han estat els principals visitants els dies laborables i, sobretot, el dia de Sant Narcís, mentre que durant el cap de setmana s’ha incrementa la presència de visitants de la demarcació de Barcelona, Tarragona i Lleida.

Tot i que encara és molt inicial, Caula ha subratllat que el certamen i les noves activitats que s’han portat a terme han permès fer nous contactes i obrir possibles vies de negoci. “En la trobada de franquícies i interessats en obrir una d’aquestes empreses es van fer molts contactes i esperem que es materialitzin en els propers dies”, ha assenyalat. Segons el vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona i representant de la Fira de Girona, la visita de veïns d’arreu de Catalunya demostra que el saló s’ha convertit en un “pol d’atracció”.

Aquest any, un dels principals atractius del certamen, que tenia per lema ‘Compartint negoci, fent xarxa’, ha estat la presència de les franquícies al cinquè Saló de l’Emprenedoria i el sisè Ginteriors, un sector organitzat per la delegació gironina del Col·legi de Dissenyadors d’Interiors i Decoradors de Catalunya que ha mostrat com és possible gaudir d’un habitatge de disseny i sostenible amb espais ecoeficients, respectuosos amb el medi ambient.

D’altra banda, el #FiraHub s’ha estrenat aconseguit una bona resposta per part dels visitants més menuts. L’espai ha permès que petits i no tant petits gaudissin de tallers de pintura, de sushi o manualitats. A més, durant aquests cinc dies s’han pogut escoltar artistes emergents com Lydia Torrejon, Double Chick, Joan Masdéu, Pol Cruells o Póker. El vicepresident de la Cambra de Comerç ja ha avançat que demà mateix es posaran a treballar per trobar noves idees de cara a la 55a edició de la Fira de Mostres. “Sempre s’ha d’anar renovant la fira, buscant iniciatives i projectes engrescadors”, ha remarcat. El saló ha tancat aquest diumenge i fins a l’últim moment, encara hi havia gent que aprofitava els últims minuts per recopilar informació de les empreses que els interessaven i passejar-se per la fira. ACN Girona.