La Basílica de Castelló d’Empúries acullirà un concert coral del cor Yale Glee Club

Comparteix-ho amb els teus amics:

El dia 8 de març a les 17 h a la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries, tindrà lloc un concert Coral, a càrrec d’un dels cors universitaris més antics dels EEUU, el Yale Glee Club de New Haven, Connecticut, Estats Units. Aquest cor fou fundat al 1.863 per un grup de tretze veus masculines

En la seva gira per Catalunya actuaran amb una formació de 80 veus mixtes. El seu director actual és Jeffrey Douma. Les actuacions del Glee Club, durant la recent temporada del 150 aniversari, han rebut molt bones crítiques en la premsa nacional, des del “The New York Times” fins al “The Washington Post”.

maxresdefault-300x168

El repertori del Glee Club inclou un gran ventall de música coral des del segle XVI fins al present, incloent-hi motets de la Renaixença, treballs corals contemporanis, música folk, espirituals, i cançons tradicionals de Yale. És una dels cors que més ha viatjat en el món; ha actuat en quasi totes les grans ciutats d’ Estats Units, va fer la seva primera gira a l’estranger al 1928. Ha estat a Amèrica del Sud i del Nord, Europa, Àsia, Austràlia i Àfrica.

El 2012 el Club Glee organitza el primer Yale Festival Coral Internacional a New Haven amb la voluntat de continuïtat al 2015. Ha actuat sota la batuta de molts distingits directors convidats des de Leopold Stokowski a Robert Shaw. Col·laboracions recents han inclòs actuacions sota la direcció de Sir David Willcocks, Krzysztof Penderecki, Sir Neville Marriner, Dale Warland, Nicholas McGegan, Stefan Parkman, Simon Carrington, Erwin Ortner, David Hill, i Helmuth Rilling.

El Yale Glee Club ha tingut només set directors en els seus 154 anys d’història. Entre els directors anteriors s’inclouen Marshall Bartolomé (1921-1953) , el primer que va portar el grup a la fama internacional i que va ampliar el repertori del Glee Club més enllà de les cançons de la universitat; Fenno Heath (1953-1992) , va fer la transició de cor masculí a cor mixt; i més recentment David Connell (1992-2002), la seva visió va ajudar a portar les millors tradicions d’aquest conjunt al segle XXI.

Ajuntament de Castelló d’Empúries

Comparteix-ho amb els teus amics: