La “Campana de la Llibertat” tocarà el cap d’any davant la presó de Figueres per Dolors Bassa

Comparteix-ho amb els teus amics:

La iniciativa d’ANC Olot vol fer-li arribar de manera directa l’escalf popular, amb el desig d’un Any Nou de llibertat tant per ella com per a la resta de presos i preses polítics catalans.

La nit del 31 de desembre, ANC Olot transportarà la “Campana de la Llibertat” fins a l’esplanada de l’entrada de la presó figuerenca de Puig de les Basses perquè faci una funció que li és ben pròpia, tocar l’hora. Però no seran una hora ni un motiu qualsevol, ho farà perquè Dolors Bassa escolti les 12 campanades de cap d’any en un gest d’escalf per a ella, i per extensió per a la resta de presos i preses polítics catalans que actualment n’estan privats.

Serà doncs una manera ben simbòlica de desitjar a totes i tots ells la llibertat en aquest 2019 que està a punt de començar. Una vetllada ben especial, oberta a tothom qui vulgui acostar-s’hi per compartir en pau i amb molt de sentiment un canvi d’any de solidaritat i reivindicació.

La “Campana de la Llibertat” garrotxina està inspirada en la famosa Liberty Bell, feta a Filadèlfia per convocar els ciutadans a escoltar la lectura de la Declaració d’Independència dels Estats Units i un dels grans símbols d’independència. La catalana, de 64 cm de diàmetre, 150 kg de pes i una gran bellesa, va néixer el 5 d’octubre de 2013 i també representa en si mateixa aquest desig d’una Catalunya lliure, justa i pròspera.

ARXIU DE VÍDEO: