La campanya de control de vespa asiàtica captura 544 reines a la Vall d’en Bas

Comparteix-ho amb els teus amics:

La campanya d’Apicultors Gironins Associats busca minimitzar els danys de l’espècie sobretot a l’abella de la mel

La campanya de control de la vespa asiàtica d’aquesta primavera ha permès capturar 544 reines a la Vall d’en Bas. Aquesta és una iniciativa que impulsa, a tota la demarcació, Apicultors Gironins Associats. A la Garrotxa, el nombre de captures ha estat de 761. Això suposa que un 71,5% de les vespes asiàtiques capturades a la comarca s’han fet a la Vall d’en Bas. Les captures a la Vall d’en Bas superen les que s’han fet a tot el Baix Empordà (301) o a l’Alt Empordà (303).

Aquest any el projecte ha fet servir diferents líquids atraients i ha volgut fer una comparativa entre paranys comercials i casolans. Tot i que en resultats no hi ha diferència, sí que hi ha millor acceptació per a les artesanals en temes de cost.

El passat mes de març es van instal·lar 30 trampes en diferents indrets de la Vall d’en Bas per tal de fer les captures amb el suport de dos apicultors voluntaris. Els llocs preferits per a fer nius són les cornises de les teulades, garatges i porxos. Les construccions són de color marró i la seva retirada pot impedir l’expansió de fins a 20 futurs nius.

Els apicultors creuen que les campanyes de destrucció de nius primaris tenen per objectiu millorar el sector però també beneficiar al global de l’ecosistema i a la població en general. L’animal no és perillós pels humans però els seus efectes es noten sobretot en l’abella de la mel.

Info: Ajunt. Vall d’en Bas

Comparteix-ho amb els teus amics: