La candidatura CUP del Llierca-Capgirem la Història demanen a Tortellà i Sales de Llierca l’adhesió immediata a l’AMI

Comparteix-ho amb els teus amics:

Escrit de la  CUP del Llierca-Capgirem la Història

Des de la candidatura CUP del Llierca-Capgirem la Història som conscients del repte políticament transcendent que viu el país arran del procés per constituir un nou Estat Independent per Catalunya. També som sabedors del paper especialment important que hi tenen els municipis, així com la necessitat d’impulsar des dels ajuntaments les accions que corresponguin per continuar donant fortalesa, legitimitat i suport a aquest repte.

En aquesta línia, entenem que la nostra contribució al procés és aconseguir que Tortellà i Sales de Llierca, els dos únics municipis de la Garrotxa que no estan adherits a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ho estiguin abans de les eleccions del 27 de setembre.

Atesa la voluntat expressada a les urnes en la jornada de participació ciutadana del 9 de novembre de 2014 en la consulta sobre el futur polític de Catalunya, on el SI-SI a Tortellà va obtenir el 87% dels vots d’un total de 437 ciutadans i a Sales de Llierca el SI-SI va obtenir el 91,18% d’un total de 140 ciutadans, la CUP del Llierca creiem que la incorporació a l’AMI és el primer graó de la lluita des de l’ajuntament per l’autodeterminació i la llibertat del nostre poble. Volem que es treballi des dels ajuntaments per tal de donar resposta a la voluntat del poble expressada a les urnes, en un veritable exercici de democràcia.

Per tot això, hem demanat mitjançant una instància als dos ajuntaments l’adhesió immediata a l’AMI.

En el cas de Sales de Llierca estem pendents de rebre una resposta de l’ajuntament; pel que fa a Tortellà, després del darrer ple va acordar la convocatòria d’un Ple Extraordinari el proper 3 de setembre per tal de donar una resposta clara i concreta sobre aquest tema.

Cal dir que, en aquest mateix ple, la CUP va instar a l’Ajuntament a que en cas afirmatiu d’adhesió, s’hi adherís de forma immediata i no més tard del 27 de Setembre.

Paral·lelament hem informat a la població mitjançant una bustiada de les accions iniciades i recordant les dades significatives obtingudes en la consulta del 9N.

Alhora, sota el lema “ESTELEM LA VALL”, la CUP del Llierca tirem endavant una campanya itinerant de venda d’estelades per els diferents municipis de la Vall del Llierca amb l’objectiu d’omplir balcons i finestres amb l’expressió del crit viu i contundent del poble català.