La Comissió Cisquet i l’Amical d’Antics Guerrillers de Catalunya presenten el llibre “Cisquet, un maqui olotí”

Comparteix-ho amb els teus amics:

A la mateixa sala hi haurà una exposició que recrea la història d’aquest maqui olotí Francesc Serrat i Pujolar, amb la presentació d’un nou plafó, inèdit fins avui.

El proper dissabte 16 de novembre a la sala annexa a la Biblioteca Municipal de Sant Feliu de Pallerols la Comissió Cisquet i l’Amical d’Antics Guerrillers de Catalunya presentaran el llibre “Cisquet, un maqui olotí”. A la mateixa sala hi haurà una exposició dedicada a la vida de Francesc Serrat i Pujolar, “Ciaquet”, que ens presentarà Eugènia Pascual responsable de Comunicació de la Comissió.

Inauguraran i clouran l’acte, el director del Memorial Democràtic, Jordi Font i l’alcalde de Sant Feliu de Pallerols Artur Colomer.

Durant la presentació, Josep Serra membre de la Comissió Cisquet i santfeliuenc explicarà amb detall les investigacions al voltant dels “Fets del Puigvert” a Sant Iscle de Colltort, protagonitzats per guerrillers que van penetrar a la Vall a mitjans de desembre amb en Cisquet i on va morir un d’ells, conegut com a “Palau”.

Les despulles d’en “Palau”, que morí arran d’una operació de la Guàrdia Civil, que no podien enterrar-se “cristianament” perquè es tractava d’un maqui, varen acabar desades en un racó de l’actual cementiri de Sant Iscle, per la insistència d’un ciutadà. La coneixença del lloc on es troben les restes d’en “Palau” s’ha mantingut fins avui, perquè la mainada de l’època, avui persones d’avançada edat, hi solia anar a dipositar flors i han pogut fer arribar la seva ubicació a la nostra Comissió.

Tot aquests fets, de recent descobriment, han provocat la inclusió d’un nou plafó a l’exposició sobre l vida d’en Cisquet, el plafó anomenat Acció (II) on s’expliquen específicament els fets del Puigvert, fan aflorar un episodi desconegut fins aleshores,

L’exposició es podrà visitar a la sala annexa de la Biblioteca Municipal de Sant Feliu de Pallerols fins el 7 de desembre.