La Creu Roja sensibilitza més de 13.500 joves per prevenir la COVID-19 en l’oci nocturn a les comarques gironines

Comparteix-ho amb els teus amics:

En total a la demarcació de Girona s’han sensibilitzat 13.560 joves (114.000 joves a nivell de tot Catalunya) per informar-los sobre els contagis de la COVID-19.

En aquest sentit, els mateixos informadors i informadores han repartit 14.786 mascaretes a la demarcació de Girona, 70.282 mascaretes a tot Catalunya. La campanya de sensibilització per prevenir els contagis de la Covid-19 en l’oci nocturn ha sensibilitzat 13.560 joves a la demarcació de Girona (114.000 persones a nivell de tot Catalunya). Un equip de 64 joves agents informadors de la Creu Roja han fet un treball d’igual a igual per tal de conscienciar el jovent sobre les mesures bàsiques per aturar la pandèmia: distància social, mans netes i ús correcte de la mascareta.

La campanya s’ha dut a terme als municipis de Blanes, Castelló d’Empúries, Figueres, Girona, Lloret de Mar, Palamós, Platja d’Aro, Roses i Sant Feliu de Guíxols.

L’acció, que va ser un encàrrec del Govern de la Generalitat, es va iniciar el passat 15 d’agost i s’ha allargat fins dimarts, 15 de setembre. En total, a Girona els nostres agents informadors han intervingut en 3.771 grups de joves, d’edats compreses entre els 16 i els 23 anys majoritàriament. El 75,94% del total d’observats, el percentatge més elevat de tot Catalunya, s’han mostrat oberts a la sensibilització i la seva actitud ha estat positiva, tot i que només el 44% del jovent que s’ha observat duien la mascareta ben posada.

La campanya promoguda pel Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya i duta a terme per la Creu Roja ha arribat a 46 municipis de Catalunya: Barcelona (21), Girona (9), Tarragona

(8) i Lleida (8). Des de la Creu Roja s’han mobilitzat 721 persones i s’han activat 100 equips.

Totes les dades recollides durant la campanya es poden consultar en temps real a través d’una aplicació en línia, dins la pàgina web de la Creu Roja: www.creuroja.org/InformadorsJovesCovid

En aquesta eina online podreu consultar els resultats més rellevants de la campanya municipi a municipi.

Paral•lelament, s’ha dut a terme una campanya de sensibilització a les xarxes socials, un espai amb una alta presència de gent jove. Des dels comptes oficials de la Creu Roja a Catalunya i des de les assemblees locals, tant a Twitter, Facebook, Instagram i Tik tok, s’han publicat missatges per sensibilitzar a la població més jove.

Els continguts han aconseguit més de 10 milions d’impressions. Ara la campanya continuarà a les xarxes socials dues setmanes més per tal de seguir conscienciant de la normativa i les recomanacions per aturar els contagis de la Covid-19 a través de l’etiqueta #COVIDspoiler, en l’entorn escolar i universitari.