La CUP defensa un govern realment democràtic en el que la gent decideixi el model de ciutat

Comparteix-ho amb els teus amics:

La formació assembleària ha presentat el resultat de la campanya Decidim Olot, que ha permès a tota la població realitzar propostes, idees i projectes per millorar la vida a la ciutat.

CUP Olot – La CUP incorporarà al seu programa electoral la majoria de les 113 aportacions rebudes, que han girat entorn a mobilitat i transport, habitatge, espais verds, transparència, reciclatge i espai públic. També s’han rebut moltes propostes sobre temes concrets de barris.

Al llarg de les properes setmanes, la CUP contestarà personalment a les persones que han demanat de rebre resposta a les seves aportacions. La formació valora molt positivament la qualitat de les propostes rebudes, moltes realitzades per part de professionals de diversos àmbits.

Entre les propostes que s’han fet, destaquen:

  • propostes de mobilitat i transport públic: 15 propostes. Destaquen aspectes com augmentar la xarxa de bicicarrils, introduir mesures per reduir el trànsit a determinades zones de la ciutat, com el vial sant Jordi, pacificar determinades vies urbanes, sobretot en alguns barris, afavorir els vehicles elèctrics, millorar la xarxa de transport públic i introduir mesures per reorganitzar el trànsit a la via pública.

  • propostes d’habitatge: 8 propostes. Destaquen aspectes com ara introduir mesures per evitar la gentrificació del centre de la ciutat a causa de l’especulació urbanística; dotar de més recursos tècnics i econòmics l’oficina d’habitatge; crear una Oficina Municipal d’Habitatge, com a organisme autònom; oferir alternatives a la compra d’habitatges, com ara la cessió d’ús, l’habitatge compartit o cohabitatge, el lloguer social  i les cooperatives d’habitatge i millorar les relacions entre la PAH i l’Ajuntament.

  • propostes per als espais verds: 10 propostes. Destaquen introduir mecanismes per promoure i estimular la millora del manteniment dels espais verds privats, autoritzar els veïns a plantar els parterres públics pròxims a casa seva; millorar l’estat dels espais verds propers al riu Fluvià; recuperar la font del Tossols; promoure un recorregut silenciós pels parcs públics; crear un jardí comestible i seleccionar espècies autòctones i resistents al canvi climàtic.

  • propostes sobre transparència de l’ajuntament. 8 propostes. Destaquen encarregar una auditoria, elaborar un inventari del patrimoni de l’ajuntament i l’hospital vell, elaborar un inventari dels estudis realitzats per l’ajuntament durant els darrers anys, posar en marxa un baròmetre de satisfacció ciutadana de la tasca de l’ajuntament, redactar un pla comunicatiu de l’ajuntament, introduir la tarificació social i progressiva en els serveis de l’ajuntament, sobretot les escoles municipals i la piscina, i explicar el finançament d’Olot TV.

  • propostes sobre reciclatge: 13 propostes. Destaquen propostes com el foment del reciclatge i la recollida selectiva, crear campanyes de civisme, educació sobre la necessitat de reduir, reciclat i recuperar, millorar la neteja de tota la ciutat, també dels contenidors que hi ha ubicats a diferents punts de la ciutat, engegar una campanya potent per netejar de plàstics Olot (bidons, barraques, pneumàtics, etc.), millores en la contenció dels materials de la deixalleria, sobretot dels plàstics que volen i reduir el consum de paper imprès per part de l’ajuntament.

  • propostes sobre l’espai públic 12 propostes. Destaquen la construcció de la piscina municipal coberta, la creació d’un centre d’entitats, una nova ubicació per a l’Escola d’Adults, l’ampliació dels horaris d’equipaments públics com la biblioteca i els museus, elaborar un pla d’asfaltatge de carrers, millorar la vigilància urbana, introduir mesures per evitar la privatització de l’espai públic, sobretot per l’augment de les terrasses en espais inadequats o la creació d’un obrador municipal, en què la gent pugui elaborar-se els seus productes.

  • propostes concretes de barris: també hem rebut propostes concretes de barris de la ciutat, com ara la millora de l’espai públic del barri de Benavent, pel que fa als punts de recollida de les escombraries, l’adequació de les voreres; o del barri de Bisaroques, els tipus de jocs que hi ha al parc i la seva neteja; o l’enllumenat del carrer Closells; o als barris de Sant Miquel-Les Tries, la creació d’un parc infantil amb tirolina o els problemes d’aparcament i circulació d’alguns carrers; finalment, a la zona de la plaça Major, la manca de comunicació dels actes que es fan al centre d’Olot als veïns i comerciants.

Finalment, també volem destacar altres propostes diverses, de temes tan diferents com ara la creació de més places de residència i de centre de dia per a la gent gran; o la creació de més horts urbans i la instal.lació de casetes; o mesures per evitar la massificació turística d’alguns punts de la ciutat; o el foment de les energies renovables, a través de plans d’ajudes a la seva instal.lació i a la instal.lació per part del mateix ajuntament; creació d’un protocol per a les violències masclistes, tallers d’autodefensa i de coeducació a les escoles, acabar amb l’elitisme de la faràndula, creant un nou sistema d’accés per poder ballar-la; mesures per fomentar el lloguer de locals comercials tancats; afavorir les activitats d’oci per a joves els dissabtes a la nit; creació de la facultat de Belles Arts; establir parcs o zones per als animals de companyia; fer més activitats al centre cívic i als casals dels barris; tirar endavant un procés participatiu sobre els usos de l’Antic Hospital Sant Jaume; realitzar una campanya per recuperar valors, com la solidaritat, l’empatia, la coresponsabilitat, etc.; afavorir el cooperativisme, el teixit associatiu, les associacions de veïns, i millorar la xarxa tecnològica a la ciutat, amb noves eines i una pàgina web de l’ajuntament molt millorada, però també pensant en els joves.

Fins i tot ens han arribat a proposar que fem tancar l’escorxador d’Olot Meats…

Per acabar, des de la CUP Olot valorem molt positivament la campanya Decidim Olot perquè ens han permès aconseguir els objectius previstos, que eren fer participar la ciutadania, rebre propostes que poguessin complementar i completar el nostre programa electoral i implicar la ciutadania en la mateixa elaboració d’aquest programa. Per tant, estem molt satisfets dels resultats aconseguits.