La CUP defensa una agenda municipalista per transformar-ho tot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Des de l’entrada a l’Ajuntament, a la CUP presenta i lidera propostes sobre habitatge, tarifació progressiva, serveis públics, salut i educació, entre d’altres.

Foto: Martí Albesa

CUP Olot – Des de la CUP Olot us presentem més de 500 propostes que volen transformar la ciutat d’Olot. Ens trobem en un context de presos polítics, exiliats, persones investigades i encausades en processos judicials polítics. Treballem i seguirem treballant per uns Països Catalans independents, socialistes, ecològics, territorialment sostenibles i feministes.

Apostem pel municipalisme per transformar els pobles, viles i ciutats perquè són els primers espais a què pertanyem i participem. La participació i l’empoderament són un eix transversal de la nostra proposta per Olot.

Som l’alternativa de govern que busca un alt grau d’aprofundiment democràtic.

Plantegem espais de participació popular i democràcia directa perquè volem tornar la capacitat de debat i de reflexió al poble i denunciarem els mecanismes i els interessos que s’amaguen darrere.

Fem una aposta decidida pels serveis públics i per aquells serveis que presta l’ajuntament amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les classes populars, i per fer-ho, disposem de dues eines: la tarificació progressiva i la municipalització dels serveis. Volem avançar cap a una despesa socialment compromesa i fiscalment progressiva, on els serveis es paguin en funció de la renda familiar.

Apostem per potenciar una Oficina d’Habitatge conscient, social i que tingui en compte el petit comerç. L’empoderament de les entitats i de les dones és un dels objectius principals del nostre programa, com també una aposta per la salut i una educació de qualitat i pública. Defensem un sistema de gestió de residus de recollida porta a porta per potenciar el reciclatge i cuidar el nostre medi ambient i impulsar l’habitabilitat del Nucli Antic amb una clara aposta per reaprofitar espais i abandonar la política del «totxo».

Ho farem sota l’experiència d’aquests quatre anys i amb el compromís de complir amb el nostre codi ètic perquè creiem que som la garantia de canvi d’unes maneres de fer que no s’adeqüen a les exigències dels moments actuals. I, sobretot, perquè tenim un equip preparat i disposat a treballar per transformar la ciutat.