La CUP desembarca a Sant Joan les Fonts

Comparteix-ho amb els teus amics:

El passat dissabte 17 de maig la CUP va organitzar la xerrada informativa “Què és una CUP?” a Sant Joan les Fonts, on a part d’explicar als assistents quin tipus d’organització política és una CUP, també és va presentar el grup de persones que estan tirant endavant un nucli d’aquesta formació al municipi de Sant Joan les Fonts.,

A l’acte hi van assistir una vintena de veïnes i veïns del poble amb molt d’interès per saber més d’aquest nou projecte que està començant.

La xerrada va comptar amb la participació d’en Lluís Sales, membre del Secretariat Nacional de la CUP; que va exposar què és i quina organització té la Candidatura d’Unitat Popular, d’on sorgeix aquesta iniciativa municipalista fent un cronologia històrica; i finalment va exposar quina és la posició de l’organització davant el procés d’independència del Principat de Catalunya.

foto-16

Seguidament en Dani Cornellà, tinent d’alcalde per la CUP a l’Ajuntament de Celrà; va compartir amb totes les assistents , l’experiència d’estar al govern d’un municipi explicant totes les propostes que ha posat en funcionaments a Celrà.

Finalment, va parlar la Sílvia Pagès, membre del grup promotor de la CUP a Sant Joan les Fonts. Va començar parlant de la necessitat de treballar per una alternativa municipal per al poble i recordant que a les últimes eleccions municipals únicament s’hi va presentar una llista electoral i que fa molts anys que a l’Ajuntament hi ha el mateix color governant.

Va continuar explicant els eixos de treball que en aquest moment plantegen com a prioritaris: la transparència i la participació ciutadana. “Nosaltres no creiem amb aquest tipus de política, la política l‘hem fer totes nosaltres i aquelles persones que hem escollit han de respondre i acatar el que se’ls hi demana des dels carrers.”

Un dels primers objectius que s’han proposat és canviar la manca de transparència de l’Ajuntament vers a la població. Per a fer-ho, des del grup promotor de la CUP es va animar a participar als veïns i veïnes de Sant Joan de la dinàmica institucional: assistint als plens, presentant mocions i instàncies, etc.

D’altra banda es va explicar les accions que s’avien dut a terme en referencia a aquest objectiu.

El passat 21 de març van presentar una instància on demanaven a l’equip de govern els següents acords:

1. Que l’equip de govern compartís, 15 dies abans del ple, la data d’aquest a la pàgina web del consistori municipal, als plafons informatius que hi ha en diferents punts del municipi i al panell lluminós que hi ha a la façana del Pis9. Com també Ràdio Sant Joan en faci difusió.

2. Que l’equip de govern es comprometés a penjar mínim 3 dies abans del ple l’ordre del dia d’aquest a la pàgina web de l’Ajuntament.

3. Que l’equip de govern es comprometés a dissenyar un nou lloc en la seva pàgina web on anar penjant les diferents actes dels plens.

La resposta a la instància va arribar el 25 d’abril (un mes després) on no es donava resposta a les demandes. Simplement s’informava que havien contractat una persona que s’encarrega de la comunicació i que estaven treballant en una nova pàgina web.

La pàgina web l’han fet nova com se’ns informava i hi ha un apartat destinat als plens. On es pengen les convocatòries i les actes dels plens.

La Sílvia va exposar que des del grup promotor estan contents que s’hagin produïts aquests canvis i que continuaran treballant en la transparència i la participació ciutadana.

Projecte de l’hort del Monestir

La Sílvia Pagès, va explicar que estan treballant en presentar un projecte d’hort d’herbes remeieres i medicinals al Monestir Romànic.

Pretenen que sigui un projecte de poble i totalment autogestionat, on hi treballin de forma voluntària la gent gran juntament amb els nens i nenes del poble, ja que a part de ser un projecte educatiu per als més petits, també es creí un vincle entre ambdues generacions.

Els productes que s’obtinguin podrien ser aprofitats per a l’escola, als casals d’avís, etc. i fins i tot ser venuts a l’oficina de turisme.

Per acabar, es va animar a totes aquelles persones que tinguin ganes de treballar en aquest projecte assistir a les assemblees setmanals que es fan cada dilluns a les 20:30 al Bar Ventolà de la Canya.