La CUP finalitza la campanya ‘Sense Por’ i insta les institucions a defensar la desconnexió

Comparteix-ho amb els teus amics:

Més de 50 persones, membres d’ERC, Òmnium Cultural, l’ANC i entitats locals s’han reunit aquest vespre a Girona

Aquest divendres al vespre Girona ha acollit l’última assemblea oberta de la primera fase de la campanya impulsada per la CUP ‘Sense Por, desobeïm per la independència’. Durant els darrers dies i setmanes, la formació ha portat a terme una vintena de trobades similars arreu del territori català amb els ulls posats a la mobilització del proper 7 de maig a Barcelona per respondre a la “campanya repressiva judicial espanyola”.

En concret, la trobada a Girona ha reunit a membres del secretariat Nacional de la CUP, alcaldes investigats com el de Viladamat, Robert Sabater (CUP), el president d’Òmnium Cultural de Girona, la secretària de l’ANC a Girona, el tinent d’alcalde de Salt (ERC), i regidors de la CUP i ERC de diverses localitats com Banyoles, Salt, La Bisbal d’Empordà, Girona, Sant Feliu de Guíxols. Fins i tot hi ha assistit representants d’entitats com locals gironines com ADAC. Una mostra de l’interès i la unió entre forces i associacions independentistes que també s’ha repetit en els altres indrets on s’han portat a terme aquestes trobades.

Segons les dades aportades per la CUP, actualment hi podria haver fins a 280 ajuntaments catalans requerits per l’Audiència Nacional per haver aprovat en els seus plens mocions en defensa i suport de la declaració rupturista del Parlament del 9 de novembre. Trenta d’ells estan liderats per la CUP i quinze es troben a les comarques gironines. La campanya va sorgir per unir forces entre partits, institucions i ciutadania per donar suport als ajuntaments i càrrecs electes investigats.

Al mateix temps, l’acció vol donar una resposta unànime a la judicialització de la política catalana, a la persecució dels representants polítics i les institucions de Catalunya, i mostrar el rebuig d’una part de la ciutadania davant del bloqueig que imposa l’Estat a qualsevol iniciativa encaminada a seguir el dret a decidir o avançar cap a la independència de Catalunya.

Aquest divendres, des de la CUP han fet una valoració inicial sobre les assemblees obertes. “Ha estat positiu perquè hi ha participat persones de diferents àmbits i organitzacions, veiem que es va socialitzant el discurs en defensa del dret a decidir, a desobeir i el suport als càrrecs electes que estan essent perseguits; un dels nostres objectius”, ha explicat el membre del secretariat nacional de la CUP, Hugo Alvira. En aquest sentit, tot i acceptar que hi ha formacions i entitats que defensen la independència a “diferents velocitats”, Alvira ha assenyalat que des de la CUP els agradaria que tots els consistoris no responguessin els requeriments de l’Audiència Nacional i apostessin pel camí que ha emprès la formació anticapitalista en els municipis on governa: desobeir i no acatar cap ordre de l’estat espanyol.

Pel que fa als propers passos, des la CUP assenyalen el següent: “Ens agradaria que ara poguéssim aprofundir en el full de ruta acordat amb Junts pel Sí i anar avançant en la desconnexió”, ha assegurat Alvira. Per això, ha instat a totes les institucions catalanes i a la població perquè es mobilitzi en defensa de la declaració rupturista del Parlament, de la desobediència i la “desconnexió” amb l’Estat espanyol.

“Calen més actes participatius”

Des de les diverses institucions, partits i entitats que a part de Girona també han participat habitualment en les assemblees arreu de Catalunya; Òmnium Cultural ha assenyalat que calien més “actes participatius” com el que es feia aquest divendres a la capital gironina. “Tot i que ara no se’n parla massa d’independència, no per això s’han de deixar de fer coses i menys crear la nova república. El més important és que la gent pugui donar el seu punt de vista sobre com hauria de ser”, ha resumit el president de la territorial a Girona, Sergi Font.

En el mateix sentit s’ha mostrat la secretària de l’ANC de Girona, Núria Giol, que ha valorat positivament les trobades perquè permeten “unir” la ciutadania per fer un pas més cap a la independència. Per la seva banda, l’alcalde de Viladamat ha assenyalat que se sentien “molt acompanyats” en aquest procés per part d’altres formacions polítiques i de la població. Des d’ERC, el tinent d’alcalde de Salt, Àlex Barceló, ha assenyalat que tot i que hi ha diversos punts de vista i ideologies diverses entorn el fet de desoir els requeriments de l’Audiència Nacional o avançar cap a la plena sobirania, això “no desvirtua” cap perspectiva i que cal deixar de banda els detalls i pensar més “en l’objectiu final comú”.