La CUP i ERC-MES carreguen contra Ballesta i li demanen que compleixi la moció

Tania Tapia: Els regidors d'ERC-MES i de la CUP alcen la mà per votar en favor de la moció que demana canviar el nom a la Fundació Princesa de Girona.
Comparteix-ho amb els teus amics:

Els dos grups acusen l’alcalde de contradir un acord de ple i li demanen “pulcritud democràtica”

La CUP i ERC-MES han criticat les declaracions de l’alcalde de Girona que ha assegurat que mantindrà la presència als actes de la Fundació Princesa de Girona. El ple de dilluns va aprovar –gràcies a l’abstenció de l’equip de govern- una moció que, entre d’altres, deia que el títol Princesa de Girona “no representava la ciutat”, demanava anul·lar l’acord del ple del 1977 que atorgava al rei Felip VI la medalla de la ciutat, el bastó i l’espadí i també instava la fundació a canviar de nom (proposaven el de Carles Rahola) si volien mantenir les relacions amb l’ajuntament.

Per part de la CUP, la formació ha adreçat una petició urgent a alcaldia per demanar que es compleixin els acords de ple. Al document, el grup municipal reclama a l’alcalde que dirigeixi un escrit a la Casa Reial per tal d’informar-la dels acords presos pel plenari i sol·licitar-li formalment tant la retirada del títol com el retorn de la medalla de la ciutat, bastó i espadí.

Al text també es demana a l’alcalde que faci el mateix amb la Fundació Princesa de Girona, per informar-la de l’acord pres i transmetre-li la petició de canvi de nom. A més, la CUP vol que sol·liciti una reunió amb la fundació a la que hi haurien d’assistir l’equip de govern, ERC-MES i la CUP (impulsores de la moció).

La CUP creu que és un “menyspreu al ple”

La formació ha assegurat que se sent “perplexa” pel posicionament de Ballesta i consideren que és un “menyspreu pel ple municipal com màxim òrgan de presa de decisions de l’ajuntament”. A més, han advertit al nou alcalde que les mocions “s’han de complir encara que no siguin del gust de l’equip de govern”.

D’altra banda, la CUP ha demanat una reunió amb l’alcalde per parlar d’aquest tema i d’altres negociacions prèvies amb Puigdemont, com la municipalització de serveis o l’aplicació de la recollida porta a porta.

ERC-MES demana “pulcritud democràtica”

Esquerra també ha reaccionat a les declaracions de Ballesta. El principal grup de l’oposició ha denunciat que l’alcalde ha manifestat obertament que pensa “incomplir un acord de ple”. La portaveu del grup, Maria Mercè Roca, ha recordat que l’entitat “duu a terme una tasca que no té cap relació amb la institució monàrquica i els valors que encarna” i que, per això, demanen el canvi de nom.

Roca ha remarcat que el plenari és “l’expressió de la voluntat popular dels ciutadans de Girona”, i com a tal, considera que l’equip de govern té “l’obligació política d’executar els acords que pren el ple”. “No entenem com l’alcalde pot expressar obertament que té la intenció d’incomplir un acord de Ple”, ha manifestat Roca, que considera que aquesta afirmació suposa “menystenir” els representants electes dels gironins.

La cap de l’oposició ha recordat que Ballesta ha arribat a l’alcaldia “qüestionat des del punt de vista de la pulcritud democràtica” per com s’ha fet la seva elecció. Per això, considera que incomplir les mocions “no és la millor manera d’intentar canviar aquesta percepció”.

Roca també ha subratllat que l’abstenció de CiU va ser “clau” perquè la moció prosperés. “Si l’equip de govern no està d’acord amb les mocions que es presenten a ple pot votar-hi en contra”, ha assenyalat Roca, que critica que CiU ha facilitat l’aprovació per després “incomplir la moció” i que ho ha fet amb una “ambigüitat calculada que no beneficia ningú”. “La ciutadania vol polítics valents, amb les idees clares i que vagin de cara”, ha sentenciat.

Comparteix-ho amb els teus amics: