La CUP porta als tribunals l’Ajuntament de Girona per contractar “a dit” personal eventual per ocupar càrrecs directius

Tapia T.: El regidor de la CUP Lluc Salellas entregant documentació a l'Audiència de Girona.
Comparteix-ho amb els teus amics:

El Jutjat Contenciós Administratiu admet a tràmit un recurs presentat per la formació

El Jutjat Contenció Administratiu número 1 de Girona ha admès a tràmit un recurs presentat per la CUP contra l’acord de ple de cartipàs. Segons denuncia la formació, CiU ha contractat vuit persones com a eventuals per ocupar càrrecs de direcció a àrees tècniques. El regidor Lluc Salellas ha explicat que la llei prohibeix aquests nomenaments i obliga els ajuntaments a obrir concursos públics per nomenar aquest tipus de càrrecs. Per això, la formació vol que la justícia impugni l’acord de ple. La CUP reivindica que al consistori hi ha tècnics qualificats per ocupar càrrecs de direcció d’àrea i critica aquesta praxi. Segons apunta, aquests càrrecs cobren entre 40.000 i més de 70.000 euros anuals.

Tapia T.: El regidor de la CUP Lluc Salellas entregant documentació a l'Audiència de Girona.
Tapia T.: El regidor de la CUP Lluc Salellas entregant documentació a l’Audiència de Girona.

El grup municipal de la CUP ja va alertar d’aquesta situació en el ple de l’aprovació del cartipàs, el passat mes de juny. Segons denuncia la formació, el govern de CiU ha situat en càrrecs de direcció d’àrees tècniques persones que ha contractat com a eventuals. Una pràctica que, segons la CUP, contradiu la llei ARSAL que determina que aquest tipus de càrrecs s’han de designar a través de concursos públics.

Concretament, el partit alerta que hi ha vuit persones que han estat contractades “a dit” per CiU per ocupar càrrecs de direcció. Es tracta del gerent, Albert Riera, el cap de gabinet, Francesc López, el coordinador de Programes, Jordi Moner, la coordinadora de Ciutadania, Clara Sánchez Castro, el coordinador de Sostenibilitat , Narcís Sastre, la coordinadora de Promoció i Ocupació, Georgina Andreu, el coordinador d’Arts Escèniques, Francesc Xavier Tena i l’assessor jurídic, Joaquim Oliva.

“Són persones que clarament tenen un càrrec directiu perquè quan hem demanat alguna informació d’aquestes àrees ens han dit que tractem directament amb ells”, ha manifestat Lluc Salellas. Segons el regidor de la CUP, aquest tipus de contractacions s’havien donat ja el mandat passat però ara ha crescut tant en nombre de persones com en pressupost assignat.

A més, des de la formació apunten que dins el consistori hi ha tècnics “sobradament qualificats” que, en cas de convocar-se un concurs públic, podrien optar a dirigir aquestes àrees de l’ajuntament.

Salellas ha explicat que han recorregut a la justícia perquè l’equip de govern no ha mogut peça tot i les denúncies públiques de la formació. Ara, un cop el recurs ha estat admès a tràmit, la CUP espera que el jutjat impugni l’acord de ple del cartipàs pel que fa als càrrecs de direcció ocupats per personal eventual . Els sous d’aquestes vuit persones oscil·len entre 40.000 i més de 70.000 euros. ACN.