La CUP prepara un gran acte internacional a favor del referèndum

Comparteix-ho amb els teus amics:

Hi participaran conferenciants d’Alemanya, Islàndia, Polònia, Marroc, Palestina i Escòcia, entre d’altres

La CUP està organitzant una conferència internacional pels dies 19 i 20 de maig per visualitzar suports internacionals al referèndum d’autodeterminació que s’ha de celebrar abans de finals de setembre.

Sota el títol “Sobirania Popular i Autodeterminació. Canvi Polític a la regió Euro-Mediterrània”, els cupaires reunirancpartits polítics, organitzacions i acadèmics de l’esquerra alternativa europea. Entre els participants hi haurà noms com Jutta Ditfurth, fundadora dels Verds Alemanys; Maciej Bartkowski, especialista en resistència no violenta de la Johns Hopking University; Ryia Hassan, del moviment BDS internacional a favor de Palestina; o representants de les organitzacions Interventionistische Linke (d’Alemanya); Razem (de Polònia); RISE (d’Escòcia), el Partit Pirata (d’Islàndia), Via democràtica (del Marroc), entre d’altres que s’aniran fent públics.

Joan Coma, regidor de Capgirem Vic-CUP i un dels coordinadors de les jornades, ha explicat que busquen “construir complicitats a nivell
internacional que ens permetin debatre, des de la diversitat, sobre qüestions tant rellevants com la sobirania popular, l’autodeterminació, la Unió Europea, l’Euro, però també la desobediència com a eina d’acció política”.

La jornada del dissabte 20 es dividirà en quatre conferències, una de partits i organitzacions, sobre la Unió Europea i l’Euro; una amb acadèmica i activistes sobre l’ús de la desobediència civil; una amb partits sobre sobirania popular; i una conferència final sota el lema “referèndum sí o sí”.

Divendres 19, hi haurà una trobada amb tots els participants internacionals de la conferència per explicar-los el projecte polític de l’esquerra independentista.

Info: directe.cat