La CUP presenta dues mocions al Ple de l’Ajuntament d’avui dijous

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de la Garrotxa presentarà avui dijous, 30 de gener de 2014, dues mocions al Ple de l’Ajuntament d’Olot: Una perquè l’Ajuntament demani que els habitatges buits del “banc dolent” passin a lloguer social i una altra en contra de la Llei de l’avortament del govern espanyol. Totes dues es preveu que s’aprovin.

MOCIÓ 1
Moció per demanar que els habitatges buits del “banc dolent” passin a lloguer social
La CUP ha presentat a l’Ajuntament d’Olot una moció que demana la territorialització de la gestió de la SAREB (Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària) que permeti la seva transparència i transformació en lloguer social de l’estoc de l’habitatge provinent d’aquest i altres ens públics i privats que tenen al municipi.
La moció es va presentar a la Taula de Coordinació Local pel Dret a l’Habitatge en el marc de la campanya engegada per la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) a Olot. Un cop consensuada entre els diversos agents que participen en aquesta Taula, la moció es discutirà en el Ple de l’Ajuntament d’aquest dijous, dia 30 de gener de 2014, on es preveu que s’aprovi.
El text consensuat insta al Ministerio de Economía y Hacienda fer possible la territorialització de la gestió de la SAREB i fer-la pròxima, amb informació, transparència i participació, al conjunt de veïns i veïnes i al teixit associatiu dela ciutat. També demana informació pública sobre quins habitatges estan actualment sota la gestió de la SAREB a Olot i que aquests siguin gestionats a través de l’Oficina Local d’Habitatge per a ser destinats a lloguer social.
En cas que l’Ajuntament disposi d’aquests habitatges, “l’import que hauria de pagar l’arrendatari no hauria de superar el 20% o el 30% dels seus ingressos, en funció que aquests estiguin per sota o per damunt del 0,94 vegades l’Índex de renda desuficiència de Catalunya”. A més, aquests serien destinats prioritàriament a les famílies que el Consorci de Benestar Social de la Garrotxa determini, segons la necessitat social.
Finalment, la moció també demana que s’estableixi una línia de crèdit dins del FROB (Fons de Reestructuració Ordenada Bancària) per a famílies del nostre municipi amb greu risc de pèrdua del seu habitatge per reduir el deute pendent, igual que s’ha posat a disposició de bancs i caixes des del FROB i ara també adisposició dels capitals privats que entren a la SAREB.

MOCIÓ 2
Moció perquè l’Ajuntament d’Olot manifesti el seu rebuig a l’avantprojecte de la Llei de l’avortament del govern espanyol
La CUP vol que l’Ajuntament d’Olot manifesti el seu rebuig a l’avantprojecte de la Llei de l’avortament del govern espanyol i insti al govern de la Generalitat de Catalunya a accelerar els treballs per aprovar una llei pròpia de drets i salut sexual reproductiva. A més, demana que inclogui informació sobre aquesta reforma a les activitats de sensibilització i educació sexual que es realitzin des dels punts d’informació i assessorament de salut, així com d’altres serveis municipals que es considerin oportuns. Es preveu que aquesta moció també s’aprovi, ja que la majoria de grups del consistori s’hi han mostrat a favor.
La moció també denuncia les situacions injustes i perilloses derivades d’aquesta reforma que pateixin les dones olotines i de la societat catalana i es compromet a donar suport a les accions que diferents entitats ciutadanes puguin dur a terme en contra d’aquesta reforma.
La CUP denuncia que l’avantprojecte de la Llei de l’avortament presentada pel govern espanyol no té suport social i que empitjorarà encara més la situació social, econòmica i de salut de les dones; i considera que “aquesta reforma ens situa al marc normatiu postfranquista del 1985, destruint trenta anys delluita per l’assoliment d’un dret fonamental pel conjunt de les dones als Països Catalans”.
La moció remarca la importància que l’avortament té a nivell internacional com a indicador de qualitat, igualtat i benestar per a les dones. Per això és necessari fixar-se en els índexs de benestar de les dones en aquells estats on l’avortament és legal i on les polítiques d’educació sexual i per a la salut estan consolidades. Estats on s’estableixen uns terminis al respecte o bé es tenen en compte el conjunt de circumstàncies que poden portar a una dona a avortar; supòsits que van més enllà del risc físic i/o psicològic de la dona, les violacions o la inviabilitat de la vida del fetus. Si les dones avorten és perquè simplement no volen ser mares, i aquesta és una decisió totalment legítima, vàlida i reflexionada per qui així ho decideix.
Finalment, el text defensa que l’avortament sigui lliure i gratuït. Lliure perquè la Llei ha de permetre que cada dona es faci responsable del seu propi cos i prengui les decisions que consideri, tant per a ser mare com per a no ser-ho. Gratuït perquè el pagament suposa, a la pràctica, un impediment per a l’accés de moltes dones a aquest dret. És per tant més necessari que mai reivindicar l’avortament com un dret i no un privilegi només per aquelles dones que s’ho puguin permetre.

Comparteix-ho amb els teus amics: