La CUP vol presentar-se amb Procés Constituent a les properes eleccions catalanes sota el nom de ‘Crida Constituent”

Comparteix-ho amb els teus amics:

El diputat de la CUP David Fernández ha confirmat que la seva formació vol presentar-se amb Procés Constituent a les properes eleccions catalanes sota el nom de ‘Crida Constituent’. En declaracions a Catalunya Ràdio, Fernández creu que ambdues forces estan “obligades” a configurar una candidatura de “l’esquerra radical pel sí-sí”. “Amb els companys estimadíssims de Procés Constituent no és que estem obligats, sinó que fa molt temps que estem d’acord en moltes coses”, ha argumentat. Fernández ha indicat que en aquest moment d'”excepcionalitat”, és moment de renunciar a les sigles perquè cal que “l’esquerra radical anticapitalista sumi per la plena llibertat del país”.

La CUP vol que aquest procés sigui “una piconadora de velles polítiques, de sectarismes i de lògiques antigues”, i per això aposta per configurar una candidatura de l’esquerra radical i anticapitalista dins del format de tres llistes de país que expressen “tres països diferents amb un mateix desig de construir un país lliure”.

Fernández ha argumentat que l’esquerra sempre ha estat qui ha defensat l’autodeterminacioó dels pobles, i els qui ho neguen són “la dreta, els estats i els mercats”.

En un comunicat posterior, la CUP ha matisat que no hi ha cap acord tancat encara amb Procés Constituent, tot i el desig de fer-ho, ni tampoc cap nom acordat. Ambdues formacions i altres organitzacions participaran en un acte el proper 10 de gener per fer pública una proposta per la ruptura.