La desena edició de Elmini portarà una quinzena d’actuacions musicals a la ciutat d’Olot entre el 3 i el 8 de desembre

Comparteix-ho amb els teus amics:

S’ha presentat, després de dos intents cancel·lats l’any passat degut a la pandèmia del Covid-19, la 10a edició del Festival Elmini, que tindrà lloc a la ciutat d’Olot entre el 3 i el 8 de desembre d’enguany.

La presentació ha estat a càrrec de Marc Busquets i Alba Agustí, representants de l’Associació Cultural la Química, entitat organitzadora del festival que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot.

La pandèmia no ens ha deixat encara celebrar la desena edició del festival Elmini. Ho hem intentat dues vegades durant aquests gairebé dos anys que han passat. Primer el març de 2020, just el cap de setmana en què es va declarar l’Estat d’Alarma. Després al desembre, en plena tercera onada.

Ara ho tornem a intentar, i ara sí que podem dir, més que mai, que estem de celebració. 10 edicions d’un festival únic, d’aquells que encara tenen essència. Un festival fet de la manera més honesta i austera, però plena d’entusiasme i estima.

Presentem una nova edició del festival de música Elmini, la desena, que tindrà lloc a la ciutat d’Olot entre el 3 i el 8 de desembre. Una nova edició i un nou any agafat amb moltes ganes i entusiasme, i amb un gran orgull d’haver-lo convertit, després de deu edicions, en un dels festivals d’hivern de referència a Catalunya.

Del 3 al 8 de desembre, 6 dies de festival

Organitzar un festival de música requereix una preparació en molts mesos d’antelació. És per això que, tot i la relaxació de les restriccions durant les últimes setmanes, enguany Elmini es concentrarà entre dos espais de la ciutat, els dos espais que ens permetien tenir un control de l’aforament i respectar les distàncies.

La majoria dels concerts tindran lloc a la Sala El Torín. Els artistes internacionals Adams Giles Levy, compositor anglès, i Steve Smyth, australià, encetaran la desena edició amb una nit íntima de rock i blues. Seguirem el dissabte a El Torín amb les actuacions de Kàfkia i el concert elèctric i amb banda dels The Tiki Phantoms, una banda barcelonina coneguda ja internacionalment, que ens oferiran versions de tota la vida però amb un estil més personal que barreja el Surf clàssic, Garage, Rock & Roll, spaghetti western. Diumenge a El Torín tindrem una nit molt especial. Començarà St Woods, un artista madrileny que acaba de treure el seu primer àlbum debut i que s’està posicionant com un dels artistes indie nacionals amb més projecció. I tancarem la nit amb el potent directe de la banda BigBlack Rhino. Tenim moltes ganes el dimarts dia 7 del concert amb banda sencera de Joan Colomo, artista que no necessita presentacions i molt estimat dins el festival.

“Concerts d’estar per casa”

Els ja consolidats “Concerts d’estar per casa” es faran tots aquest any a l’Orfeó Popular Olotí i els hem dividit en tres tardes, dos concerts per dia. Hi podrem veure dissabte a la tarda a Eric Fuentes, conegut per la seva mítica banda Unfinished Sympathy; i el projecte en solitari de Jordi Serradell. Diumenge serà el torn de la valenciana Clara Andrés, i Roger Usart ens presentarà el seu últim àlbum. I dilluns acabarem els “Concerts d’estar per casa” amb Alba Carmona, i Massa, la nostra proposta local i olotina d’enguany.

Clara Poch i Marçal Calvet, cloenda del festival

Tancarem la desena edició de Elmini, dimecres 8 a la tarda a la Sala El Torín, amb la nova proposta de Clara Poch i Marçal Calvet, que ens presentaran el seu últim treball Fortuna, en què han apostat per fer un gir artístic i presentar un concert performatiu i amb nous llenguatges d’expressió. Aquest concert està programat conjuntament amb Olot Cultura.

Les entrades es poden adquirir a partir d’avui 19 d’octubre a la web oficial del festival, elmini.net