La Diputació aprova per unanimitat una moció a favor del dret a decidir

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Ple de la Diputació de Girona ha aprovat avui amb el suport de tots els grups polítics (CIU, PSC i ERC) una moció a favor del dret a decidir del poble de Catalunya. El Ple també ha donat llum verda a una moció en relació amb el ramal de la línia de la MAT de Sant Coloma de Farners a Riudarenes. D’altra banda, el president de la institució, Joan Giraut, ha agraït la tasca feta per Josep Maria Mollera, interventor de la Diputació durant els últims 25 anys i mig, que es jubila aquest divendres.

A la moció del dret a decidir, el Ple manifesta que valora l’acord entre una majoria de les forces polítiques al Parlament de Catalunya, de voler fer possible la celebració d’una consulta en què el poble de Catalunya pugui decidir, de manera lliure i democràtica, el seu futur col·lectiu. Expressa el compromís de la institució amb la Generalitat i el Parlament de Catalunya, representants legítims del poble català, per tal que aquesta consulta sigui possible. També demana que el govern central i la Generalitat de Catalunya busquin el diàleg i el pacte, per tal de fer possible una consulta acordada i en el marc de la legalitat. A més, expressa la crida de la Diputació a la ciutadania perquè participi de manera activa, pacífica i lliure en aquest acte democràtic, per decidir el seu destí.

ple_gener_diputacio_girona

En referència a aquest acord, el portaveu de CIU a la institució, Albert Piñeira, ha destacat que “la Diputació dóna un missatge i un exemple que es projecta més enllà de les terres de Girona”. El president d’ERC a la corporació, Lluís Sais, ha celebrat la capacitat de les forces polítiques de la Diputació per arribar a un consens, i ha destacat que “votar és democràcia”. I la portaveu del PSC, Pia Bosch, ha assenyalat que “som un grup polític que està totalment a favor que es pugui fer la consulta”.

Moció sobre la MAT en relació amb el ramal de Santa Coloma de Farners

El Ple de la Diputació de Girona ha aprovat també avui una moció en relació amb el ramal de la línia de la MAT de Sant Coloma de Farners a Riudarenes. La moció planteja la disjuntiva de si en les actuals circumstàncies socioeconòmiques, a mitjà termini, és imprescindible la línia de 400 kV o si la línia actual és suficient. La moció planteja que en cas que es consideri imprescindible el reforçament de la línia per atendre les necessitats de subministrament actuals s’estudiï la possibilitat de conversió de l’actual línia de 132 kV a 220 kV. També demana que en cas que es consideri imprescindible la instal·lació de la línia de 400 kV i s’executi de forma soterrada, la viabilitat tècnica d’aquesta està demostrada.

Jubilació de Josep Maria Mollera, interventor de la Diputació durant 25 anys i mig

Durant el Ple, el president de la institució, Joan Giraut, ha agraït la tasca feta per l’interventor durant tots aquest anys. Mollera, que se jubila aquest divendres en complir 70 anys, ocupa el càrrec d’interventor des de l’1 d’agost de 1988. Prèviament, des de l’any 1982, havia estat treballant a la Diputació com a tècnic d’administració general de l’àrea de carreteres.

Comparteix-ho amb els teus amics: