La Diputació rebutja per unanimitat la llei estatal de reforma del món local

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Ple de la Diputació ha aprovat, per unanimitat, una moció de rebuig a la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local (LRSAL). En la moció es manifesta que “la Llei representa una involució del règim local amb conseqüències socials, la pèrdua de llocs de treball i l’encaminament cap a la privatització dels serveis públics”. A més, l’ens supramunicipal impulsarà una comissió d’estudi, en la qual participaran tots els grups polítics de la institució, per conèixer l’impacte real de la Llei. Amb aquesta moció, la Diputació, d’una banda, dóna suport als ajuntaments que han interposat un recurs contra la Llei amb l’objectiu de defensar l’autonomia local, i, d’altra banda, se solidaritza amb les accions que puguin portar a terme els ajuntaments en defensa de l’autonomia municipal.

00119032014

Els tres grups polítics representats a la institució han coincidit en el fet que la Llei no soluciona un dels principals problemes del món local, que és el finançament.

Durant la votació, els representants d’ERC han exhibit uns cartells en què hi havia escrit “Serveis municipals en perill per reformes del Gobierno central”.

A banda de la moció, el Ple d’avui també ha aprovat:

La desafectació de les finques rústiques que integren la finca Camps i Armet i la cessió d’aquestes a l’IRTA

S’ha aprovat la desafectació de les finques rústiques que integren la finca Camps i Armet, que passen de ser de domini públic a ser patrimonials, perquè, d’aquesta manera, es puguin cedir a l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) per un període de 30 anys, en el marc del conveni de col·laboració entre la Diputació i l’IRTA per a la gestió conjunta de l’explotació ramadera experimental de Monells.

La moció de suport a la candidatura perquè la portalada del monestir de Santa Maria de Ripoll es declari Patrimoni Mundial de la UNESCO

Es dóna suport a l’expedient que l’Ajuntament de Ripoll va iniciar, en la sessió plenària de data 27 de desembre de 2011, per tal que durant l’any 2013, atès que Ripoll era la capital de la cultura catalana, es proposés que la portalada del monestir de Santa Maria de Ripoll fos declarada Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO.

Es comunicarà que s’ha fet la moció a l’Ajuntament de Ripoll i a la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Foto: Miquel Millan