La discografia garrotxina dels últims anys, a la Vitrina de l’Estiu de l’Arxiu Comarcal

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Vitrina de l’Estiu de l’Arxiu Comarcal –que s’allargarà fins al 30 de setembre– està dedicada a la producció musical vinculada a la Garrotxa entre els anys 2010 i 2015.

Durant aquests anys ha tingut lloc una veritable eclosió discogràfica a la comarca, ja que tenim constància d’una seixantena de treballs editats en suport físic (discs compactes, vinils i maquetes). I encara caldria afegir-hi algunes edicions digitals, l’únic format en què alguns músics de la comarca donen a conèixer les seves creacions. Gairebé tot l’arc d’estils musicals es troba representat en aquestes edicions: cantautors, rock, blues, pop, música tradicional, rumba, folk, punk i oi!, electrònica, funk, música de festa major, música clàssica, corals…

A la Vitrina es pot veure una mostra molt representativa d’aquesta producció, la qual, a més dels discs d’autors pròpiament locals, també inclou treballs en col·laboració, cançons que apareixen en recopilacions, autors forans establerts a la Garrotxa i grups de fora de la comarca amb algun component garrotxí.

Totes aquestes edicions formen part de la col·lecció discogràfica de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, que en bona part s’ha pogut formar gràcies a la col·laboració dels mateixos autors. Els músics, després d’explicar-los la voluntat de l’arxiu de recuperar els treballs discogràfics editats a la comarca, ens els han facilitat de manera desinteressada.

el discu_greda street band