La Fageda va créixer un 18% el 2013

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els propers 5 anys destinarà 10 M€ a un pla d’inversions per renovar les seves instal·lacions productives. Santa Pau, 30 de juny 2014 .- La Fageda va facturar 14,4M€ el 2013. La xifra representa un 18% d’increment respecte l’exercici anterior. Per seccions, la divisió de iogurts i postres representa un 88% de la facturació, creixent un 19,4%. La resta de la facturació prové principalment d’altres activitats com la jardineria i la producció de gelats i melmelades.

00330062014

Durant el 2013 també es va incrementar l’ocupació de persones amb certificat de discapacitat mental o intel·lectual en un 4,7% arribant als 154 llocs de treball. En total, La Fageda va tancar el 2013 amb 277 persones ocupades.

Els resultats econòmics es van aprovar a l’assemblea que va tenir lloc el passat 27 de juny a Santa Pau. Els socis de la cooperativa van decidir aplicar els resultats de l’exercici, que ascendeixen a 732.000 euros, íntegrament a reserves. A l’assemblea també es va comentar l’aprovació del Pla Especial Urbanístic de la finca, publicat al DOCG del 15 de juliol de 2013, fet que ha permès engegar un pla d’inversions per renovar la fàbrica de iogurts i postres, esdevinguda obsoleta després de més de 22 anys de vida, així com bona part de les instal·lacions que hi donen servei.

Les inversions previstes, que ascendeixen a prop de 10 M€ s’executaran durant els propers cinc anys. Les obres d’adequació ja van començar a finals del 2013 amb la construcció d’una nova nau de fred amb capacitat per emmagatzemar fins a 2 milions de iogurts i la posta en marxa d’una caldera de biomassa que abasteix de vapor totes les instal·lacions. El pla d’inversions també preveu remodelar la zona de visitants (que quedarà tancada del 15 de setembre fins la primavera de 2015), la completa renovació de la fàbrica de làctics actual i la substitució dels hivernacles del viver per un eco-edifici on s’hi ubicaran les divisions de gelats i melmelades. El Pla urbanístic permetrà augmentar la superfície total edificada en un 20 % fins a 12.000 m2. També es preveu la reurbanització de la finca, un pla d’accessibilitat a través de la reserva natural adjacent i la millora de l’impacte ambiental.

La Fageda és cofundadora i forma part de Clade, grup empresarial cooperatiu, i de l’associació de Centres Especials de Treball Sinergrup.