La Federació d’ERC de Girona ha celebrat la primera Assemblea de Càrrecs Electes

Comparteix-ho amb els teus amics:

A la jornada de treball, que ha tingut lloc a Santa Coloma de Farners amb l’assistència de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, també s’ha presentat la candidatura gironina

candidatura

La Federació Regional d’Esquerra de Girona ha celebrat aquest dissabte a Santa Coloma de Farners la primera assemblea de càrrecs electes de la demarcació de Girona. L’objectiu és ser un punt de trobada de regidors, alcaldes, diputats, per compartir experiències, objectius, projectes, necessitats i debatre i resoldre reptes que avui hi ha sobre la taula.

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha explicat la importància del municipalisme. ‘És des dels ajuntaments on es fa la feina, és on es treballen els valors republicans i on hi ha més contacte directe amb les necessitats de les persones’. Rovira ha afegit que ‘Esquerra avui més que mai sou tots els càrrecs electes, que esteu als ajuntaments, i els ha animat a representar al màxim de bé aquestes sigles, amb uns objectius polítics molt clars’.

Rovira ha destacat que ‘els ajuntaments són una peça clau en el procés cap a la independència i en el mandat democràtic que tenim sobre la taula’. Així mateix, ha ressaltat que el seu paper és imprescindible per a la construcció de la futura República Catalana.

La segona part de l’assemblea ha consistit en la presentació de la candidatura d’ERC de la demarcació de Girona a les eleccions del 20D.

El president regional i número 6 de la candidatura, David Mascort, ha destacat que ‘hem de guanyar les eleccions a Girona. Per fer-ho, ha demanat la col·laboració i la implicació de tothom. Mascort ha afegit que ‘el nostre objectiu és treballar perquè la gent visqui més bé, per resoldre els problemes i les necessitats de la gent’. Mascort ha destacat la transversalitat de la llista, de gent que ve d’entorn socialistes, gent de Súmate, d’Iniciativa… ‘El que fem és sumar molta gent diferent al nostre projecte per acabar sent el partit hegemònic perquè som conscients que el nostre projecte és el millor per la gent’.

El candidat al Senat, Jordi Martí, ha destacat ‘hem d’anar a Madrid perquè no podem regalar el vot als unionistes. Tenim dos milions de raons per anar-hi. És una qüestió de dignitat. La gent ens ha encarregat anar a fer la independència’.

La número 1 per Girona, Teresa Jordà, ha explicat que ‘hem de ser-hi més que mai a Madrid, poc temps, amb un bitllet d’anada i tornada de 18 mesos perquè hem d’anar a fer una feina concreta, explicar que ja hem desconnectat de l’Estat i que anem a construir la República Catalana’. Jordà ha afegit que ‘l’independentisme hem de ser a tots els fronts per defensar el vot i la dignitat dels 250.000 vots que els gironins i gironines van dir Sí a la independència, i els gairebé dos milions a tot Catalunya’. Jordà ha afegit que ‘el Congrés és un altaveu al món per explicar el que estem fent a Catalunya’. ‘Els direm que davant de la prohibició de decidir el nostre futur polític, nosaltres ja som República. Davant la llei Mordassa, nosaltres ja som Repúbica, que davant l’espoli fiscal, nosaltres ja som República…’.