La festa major de Santa Coloma de Farners comença amb el pregó de la Confraria de la Ratafia i la presentació de l’Àliga

Últims preparatius de les barraques al parc de Sant Salvador
Comparteix-ho amb els teus amics:

La lectura es farà per primera vegada des del balcó de l’Ajuntament a 2/4 de 8 del vespre. Les barraques oferiran aigua gratuïtament els últims 30 minuts abans del tancament

El pregó de la Confraria de la Ratafia i la presentació de la nova Àliga de Santa Coloma són dos dels actes més destacats de la primera jornada de la festa major de Santa Coloma de Farners, que es posa en marxa aquesta tarda amb el ball de gegants, a 2/4 de 4 a la residència geriàtrica, i que acabarà diumenge.

Últims preparatius de les barraques al parc de Sant Salvador
Últims preparatius de les barraques al parc de Sant Salvador

La lectura del pregó, que tindrà lloc a 2/4 de 8 del vespre, es farà per primera vegada des del balcó de l’Ajuntament, mentre que el ball de presentació de la nova figura, elaborada per l’artista Toni Mujal i recuperada gràcies a una iniciativa de la Faràndula Colomenca amb el suport del consistori, es farà a les 10 de la nit a la plaça Farners. El programa del primer dia de la festa major inclou activitats com la cercavila dels capgrossos des de la plaça Farners fins a la plaça de l’Ajuntament (a 2/4 de 6 de la tarda), un espectacle infantil amb Els Trambòtics a la plaça de l’Ajuntament (2/4 de 7 de la tarda) i la inauguració de l’exposició de vaixells en miniatura d’Anicet Figueras a la Biblioteca Joan Vinyoli (7 de la tarda).

A les 9 de la nit començarà el sopar de joves a les barraques del parc de Sant Salvador, i tot seguit tindrà lloc el primer concert amb l’actuació del grup Ebri Knight. Una de les novetats de l’edició d’enguany de la festa major és que les barraques oferiran aigua gratuïtament els últims 30 minuts abans del seu tancament.

És una de les accions que forma part de la campanya de sensibilització per alertar dels perills que comporta el consum excessiu de drogues i alcohol que porta a terme aquests dies l’Ajuntament de Santa Coloma, i que ha comportat també l’elaboració per primera vegada d’un pla d’evacuació a la zona de barraques i la posada en marxa d’un servei de bus per als joves fins a Santa Coloma Residencial, amb sortides a les 4 h i a les 6 h de la matinada davant la plaça Sardana, i que tindrà un cost d’1 euro per viatge. Així mateix, divendres s’instal·larà una parada de Som-nit a la zona de barraques, amb la presència d’una tècnica i un equip de voluntaris, perquè els joves es puguin fer gratuïtament la prova de l’alcoholèmia.

També s’ha millorat la il·luminació d’aquesta zona i s’ha condicionat els llocs de pas, i s’ha fet visible la informació sobre la prohibició de vendre begudes alcohòliques als menors d’edats, entre d’altres. La campanya ha implicat totes les persones i entitats que intervenen en la planificació de la festa major, com la comissió de barraques, els joves, les famílies, els cossos de seguretat i els professionals dels serveis sanitaris.