La Fira de Sant Lluc torna amb èxit al centre d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Fira de la tardor va tornar amb èxit al centre de la ciutat aquest cap de setmana. La ramaderia, el dibuix i els vehicles, eren els pilars de la fira amb més història d’Olot

Aquest any, com ja es va fer en la darrera fira del 2019, la Fira ramadera, el mercat extraordinari de roba i la Fira del Dibuix se celebraven en cap de setmana i al centre de la ciutat. La Fira ramadera, que data de 1315, es podia visitar els dies 16 i 17 d’octubre al Firal petit. Hi havia exposats una trentena de corrals de bestiar boví, oví, cabrum, equí i aviram, alhora que es podrà comprar directament als ramaders, situats al Firal, el producte derivat (formatge, carn, embotits, ous…). A més, enguany hi havia la representació de vaques gascones com a raça convidada, acompanyada de productors del territori de L’Ariège (regió de l’Occitània).

El dissabte tenia lloc el mercat extraordinari de roba a la plaça Balmes i carrer adjacents, amb una cinquantena de parades de roba i complements, així com a la plaça de Josep Clarà se celebrarà la 66a edició de la Fira del Dibuix on els pintors que exposaven i venien els seus dibuixos al llarg de tot el dia.

El Patronat de la Fira del dibuix d’Olot, l’entitat organitzadora de la Fira del Dibuix, va organitzar també activitats artístiques dirigides a totes les edats durant tot el dissabte en el marc d’Olot Dibuixa. Per tancar el primer dia de fira, a la plaça de Braus, es va gaudir de l’últim concert de la gira “No em dona la gana” del grup Gertrudis.

Com a novetats principals d’aquest any, s’inauguraven dos espais nous a la Fira: un pels més gurmets i un altre pels més petits, ambdós vinculats als orígens ramaders de la fira. Durant tot el cap de setmana, per una banda, es podia gaudir d’un espai de jocs relacionats amb els animals de granja i de pagès, situat a la plaça U d’octubre; i, per l’altra, es podia degustar productes de pagès a l’Espai Tast, situat al capdamunt del Firal, tot descobrint el pernil artesà de la Garrotxa, l’art de les botifarres cuites, embotits fets amb ànec i poltre o el concurs de peltrucs de pagès, entre d’altres.

Per als infants, a més del nou espai de jocs d’Un dia a pagès, hi havia també dos espais de jocs familiars en el marc del Tastajocs: un, al claustre del Carme, que consisteix en un laberint replet d’enigmes i misteris que calia resoldre per trobar el camí de sortida i l’altre, situat a la plaça Major, que es convertia en una pista de cotxes de xoc ecològics el dissabte i que es transformava en un divertit conjunt de jocs gegants d’animals fets amb materials reciclats i tallers creatius, el diumenge. Al llarg de tot el cap de setmana també es podia gaudir d’atraccions infantils al passeig de la Muralla.

A la plaça de Josep Clarà on durant el dissabte se celebrava la Fira del Dibuix, al llarg del matí del diumenge va tenir lloc una trobada de 80 puntaires organitzada per Òmnium Garrotxa. El mateix diumenge, es realitzava de la trobada de tractors antics i tractorada organitzada pel Motor Antic Garrotxa (MAG) que enguany sortia del Firalet, mentre que la plaça Campdenmàs acollia un doble ball del Porc i el Xai a càrrec de l’AOAPIX, un element de la faràndula molt vinculat a la ramaderia de la comarca. Durant el dissabte, a la mateixa plaça Campdenmàs, el Club Infantil Ciclista Olot organitzava una bike party, la festa de la bicicleta on es podia provar gratuïtament diferents disciplines d’aquest esport com el trial, carretera i BTT.

Pel que fa a la resta d’espais de la fira, es mantenia la Fira del Vehicle d’Ocasió que arribava a la seva 11a edició amb dues empreses de maquinària de jardí i 7 concessionaris de la comarca que exposen 80 vehicles al Firalet; el mercat d’artesania ubicat al Firal amb una cinquantena de parades alimentàries i no alimentàries i el mercat de creadors de La Iera amb 7 artesans de la comarca situats a Sant Esteve. El dissabte, al voltant de la plaça mercat, hi ha el mercat de col·leccionisme i andròmines i la Fira del disc.

Info i fotos: Ajunt. Olot