La Fira del Joc de les Planes cancel·lada i una Festa de Santa Espina adaptada al COVID19

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Fira del Joc de les Planes cancel·lada i una Festa de Santa Espina adaptada al COVID19

EL POT PETIT, la Selvatana Cobla Orquestra i els Pescadors de l’Escala, seran els protagonistes musicals de la festa de Santa Espina de les Planes d’Hostoles. La situació provocada per la COVID19 ha obligat a suspendre la fira del joc tradicional que s’havia de celebrar el proper dissabte 26 de setembre.

El fet que el joc sigues el gran protagonista de la jornada i la manipulació d’estris, ha obligat a prendre aquesta decisió pel fet de no poder garantir totes les mesures de seguretat i prevenció que marquen des de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya.

La fira comptava cada any amb una trentena de parades d’artesania i productes de la terra, que s’ubicaven al voltant de la Plaça Nova, on era l’epicentre d’una diada festiva, que es complementava amb diferents espectacles de carrer.

L’organització ja treballa per la preparació de la dinovena edició de la fira que se celebrarà, si la situació de pandèmia ho permet, el quart dissabte de setembre del 2021. Una programació musical adaptada i ubicada a la zona esportiva de l’estació.

La Comissió de Festes Nyerra ha repensat la programació de la festa i ha programat tres espectacles de gran format a la zona esportiva de l’estació. El Pot Petit, un dels grups d’animació infantil més populars dels últims anys seran els encarregats de posar-hi el ritme a una tarda de dissabte (26 de setembre) pensada per les famílies.

El diumenge (27 setembre) l’Orquestra Selvatana oferirà una mitja audició de sardanes, que comptarà amb el ball dels gegants i l’estrena de la sardana Lloança a Les Planes, escrita per Frederic Pujol. Tot seguit i a la zona esportiva se celebrarà el concert de Festa Major i, en substitució del ball de festa que s’havia d’iniciar a les 22 h, la mateixa orquestra oferirà el concert de cobla i veus.

El dilluns, per posar el punt final a tres dies de festa major, Els Pescadors de l’Escala oferiran una cantada d’havaneres acompanyada del rom cremat.

Per motius de seguretat i seguint els protocols de sanitat, una persona pot comprar fins a 10 entrades comptant els menors de quatre anys que necessiten invitació per accedir al recinte.

Info: Ajunt. Les Planes d’Hostoles i la Comissió de Festes Nyerra