La FOEG radiografia les principals necessitats de les empreses gironines per seguir sent competitives

Comparteix-ho amb els teus amics:

La consellera Àngels Chacón, tanca l’acte de celebració del 30è aniversari  de la patronal gironina

Ferran Soriano, director general del City Football Group, parlarà de  Idees per a l’empresa apreses del futbol

La FOEG (Federació d’Organitzacións Empresarials de Girona) ha elaborat un document on es fa una radiografia de les principals demandes dels sectors i empreses associades a la Patronal i les agrupa en quatre grans blocs: mercat laboral, infraestructures, energia i medi ambient, i legislació i reducció de tràmits i energia. El document, coordinat per l’economista Marc de la Barrera, inclou propostes perquè les empreses puguin continuar sent competitives i s’ha presentat avui en l’acte de celebració del 30è aniversari de la Patronal, que s’ha dut a terme a l’Auditori de l’edifici de CaixaBank, al carrer de la Creu de Girona. La benvinguda ha anat a càrrec de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i del director territorial de Caixabank, Jaume Masana, i l’acte de cloenda a càrrec de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. El director general del City Football Group, Ferran Soriano, ha parlat de  Idees per a l’empresa apreses del futbol.

La consellera d’Empresa i Coneixement ha destacat el paper de les entitats i organitzacions empresarials com la FOEG, que ha definit com “un espai que connecta, que genera coneixement i un flux d’influències constant entre el sistema empresarial, la resta de l’economia, la societat i el territori, i que provoca la creació d’una constel·lació d’empreses de dimensions i sectors diversos que comparteixen visió, valors i reptes”. Chacón ha afegit que ara “és moment de conversar, dialogar, negociar, pactar… i, en definitiva fer país i fer empresa”.

El president de la FOEG, Ernest Plana ha explicat que “el document que s’ha presentat vol ser un punt de referència per continuar treballant per solucionar problemes pendents i mancances del territori, que afecten la competitivitat de les empreses i suposen un obstacle per avançar”. La FOEG sol·licita a les administracions i Governs que apliquin les mesures que el País necessita per anar endavant. Entre altres punts, es destaca la necessitat de recuperar els oficis i de potenciar la formació professional. Les empreses no troben els professionals especialitzats que caldria i falta encaixar l’oferta i la demanda per poder reduir més l’atur. En l’apartat d’infraestructures, es destaca la conveniència de disposar d’un baixador a l’aeroport que el convertiria en el primer del sud d’Europa connectat a l’alta velocitat, i també es recorda que cal accelerar les obres pendents a les carreteres (amb el desdoblament de la N-II com a prioritat).

Una altra de les demandes clau és el tema energètic, medi ambient i les noves tecnologies, on es posa de manifest que calen solucions urgents per a les pujades constants del preu de l’electricitat i uns polígons amb accés i bona connexió de fibra òptica. A la radiografia de les mancances hi ocupa un altre lloc destacat la petició que es compleixin les lleis de manera efectiva i que s’evitin els obstacles administratius, que fan perdre temps i resten competitivitat.

“Són reclamacions que ja fa molt de temps que fem però que continuen pendents de resoldre. Per aquest motiu les hem volgut reescriure per disposar d’una fotografia actual i plantejar de nou accions que caldria dur a terme. Nosaltres seguirem treballant i insistint davant els Governs per aconseguir millorar el nostre territori i perquè es facilitin eines perquè les empreses puguin continuar creixent i creant llocs de treball”, remarca el president de la FOEG.

La FOEG celebra els 30 anys amb la voluntat ferma de continuar fent de lobby per representar els nostres associats i ajudar a impulsar noves oportunitats”, manifesta Ernest Plana. També destaca els bons resultats d’un dels projectes estrella de la Patronal, “Jo de gran vull ser com tu”, que contribueix a donar a conèixer les empreses als nens i nenes i a despertar vocacions i que ja ha arribat a més de 2.000 alumnes; i de l’Escola de Negocis de la FOEG, amb una aposta clara per la formació de qualitat.

“Vull manifestar el meu agraïment als sis presidents que m’han precedit, als vicepresidents, als membres de la junta, a l’equip de persones que sempre ha estat al meu costat, als nostres associats per la confiança que ens han fet”, ha remarcat el president de la FOEG.

“No tot ha estat una línia recta. Hem hagut de superar revolts importants, crisis com la última a la que hem pogut fer front amb grans esforços per part de les nostres empreses, que han lluitat per tirar endavant i per tornar a crear ocupació. Les empreses han seguit un camí d’adaptació als canvis constants que estem vivint de manera tant ràpida. Tenim empreses modèliques, en tots els sectors: en tecnologia, agroalimentàries, turístiques, tèxtils, gastronomia i en molts altres àmbits. Empreses que destaquen per la seva qualitat, responsabilitat social, compromís amb el medi ambient i la seva tenacitat. I moltes empreses que exporten els seus productes arreu del món. Com a Patronal seguirem insistint i treballant amb tota la força possible per solucionar problemes pendents i mancances del territori. Amb la suma de tots les comarques gironines podran continuar sent capdavanteres i les nostres empreses referents a tot el món”, indica Ernest Plana.

Ferran Soriano ha parlat de com ha evolucionat la indústria de l’esport i del futbol, de com les empreses gironines es poden beneficiar de tenir el Girona FC a primera divisió i de lliçons de management apreses del món de futbol que es poden aplicar al món empresarial.

L’escenografia de l’acte d’avui, amb els cors de protagonistes, vol simbolitzar el batec constant de la Patronal durant 30 anys, que ara és més fort que mai, i del món empresarial gironí.

Comparteix-ho amb els teus amics: