La Fumarola de Lluèrnia tindrà lloc a Sant Joan les Fonts

Comparteix-ho amb els teus amics:

Divendres 9 de novembre a partir de les 20h la Fumarola de Lluèrnia a Sant Joan les Fonts

Lluèrnia ha crescut i Olot el dissabte s’omple a vessar de gent per viure la festa del foc i de la llum. Però per gaudir intensament de la festa també cal un espai íntim, l’escalfor de la vora del foc i la llum sorprenent d’una petita espelma. Com els volcans, Lluèrnia segueix els rius de lava i ens proposa enguany la Fumarola de Lluèrnia a Sant Joan les Fonts, amb cinc intervencions que tindran lloc des del nucli del poble fins a dos espais del tot excepcionals; Molí Fondo i el Monestir, que acolliran les propostes més íntimes i diverses accions, coordinades per Xavier Ruscalleda.

Al Parc de Can Miquelet, ubicat al centre del poble, esdevindrà un punt de trobada on hi haurà food trucks per poder sopar i s’hi hauran habilitats focs i diversos elements que ens permetran seure i gaudir d’aquest espai de reunió, i des d’aquí mateix poder sortir cap a les diferents intervencions que es podran veure:

A partir de les vuit del vespre, al Parc de Can Miquelet, s’iniciarà la performance Oberdada, del col·lectiu Refugis, Cabanes i Altres Construccions Efímeres, que van adoptar aquesta tècnica utilitzada per desemboscar i traginar llenya fins a la pila carbonera, i l’han evolucionat per crear un ritual deambulant de cabeçuts contemporanis.

Contes a la vora del foc, Lumínic: intervenció que duran a terme la companyia Besllum i el músci Octavi Rumbau. Un espectacle fruit del treball d’investigació sobre llums i ombres, de diferents objectes, opacs i translúcids, matèries orgàniques i fluids diversos es converteixen en titelles amb vida pròpia gràcies al moviment incitat per la manipulació. Juntament amb l’exploració sonora d’Octavi Rumbau, basada en l’organicitat i en el joc amb la percepció del temps i les seves paradoxes, la proposta del col·lectiu és un calidoscopi de possiblitats d’una dramatúrgia infinita. Durada: 45 minuts

Semovents: La nit, un paisatge misteriós fill del diàleg entre l’aigua i el foc. Una corrua de llums s’acosten en la foscor. Semovents movent-se vora riu. En un sac, el bordó monòton acompanya el gemec del grall. La font evoca el somni republicà d’una nit de tardor. Lluny, molt lluny, s’intueixen les llums i el brogit de la ciutat. Música: Adrià Batlle, amb la col·laboració de Ponis de la Garrotxa.

Desviacions: Telepoemes animats a partir de l’obra No pesquis mai amb els ormeigs d’un altre, de J.V. Foix, el poeta català més sorprenent i imaginatiu. Un treball compartit entre l’art manual de l’artista visual Quim Domene i l’art tecnològic del videocreador Norbe Fernàndez. Aquest poema visual es va estrenar en l’edició de Lluèrnia 2015.

Homenaje a Frederico García Lorca: Una proposta íntima i sensorial de la companyia La Coquera Teatro, un passeig per temes com al impossibilitat de ser, la delació, l’opressió de la ficció col·lectiva o de la mutabilitat de les convencions per veure el món amb uns altres ulls.