La Fundació Fauna impulsa el primer espai d’esbarjo per a gossos a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Des de fa anys, l’entitat ha estat informant i assessorant les regidories de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olot per tal de poder crear un espai d’esbarjo amb tots els requisits necessaris.

La Fundació Fauna, s’agraeix i se celebra els avenços i passos realitzats per a la creació del primer espai d’esbarjo per a gossos a la ciutat.

El nou parc per a gossos estarà situat a la llera del riu Fluvià, al Pont de la Creu (zona darrera de la TEISA).

Fa dos anys, abans de les eleccions municipals i recollint la demanda que hi havia per part de molts ciutadans i ciutadanes d’Olot, des de la Fundació Fauna es va proposar a tots els partits polítics de la ciutat la possibilitat d’incloure en el seu programa electoral el compromís de crear durant la pròxima legislatura espais d’esbarjo per a gossos a la capital de La Garrotxa.

Des dels inicis, teníem clar que volíem que la ciutat d’Olot creixés com a ciutat educadora i, alhora, fos una ciutat amiga dels animals on s’apostés per la bona convivència entre les persones i els animals.

Des de fa anys i, ara també d’ençà que va entrar el nou equip de govern a l’Ajuntament d’Olot, la Fundació Fauna ha estat informant i assessorant la regidoria de Medi Ambient per tal de poder fer un espai d’esbarjo amb tots els requisits necessaris per poder ser un espai adequat per l’ús de tots els futurs usuaris: persones i gossos. La idea era arrencar amb una possible prova pilot per avaluar-ne els resultats.

Àrees d’esbarjo per a gossos

Què són?

L’espai públic és un lloc de convivència i, per tant, cal dotar-lo dels elements necessaris perquè això sigui possible. Un de molt important són les àrees destinades a l’esbarjo dels gossos, espais on els peluts i peludes puguin córrer, jugar, relacionar-se amb altres i fer les seves necessitats.

Com haurien de ser?

Les àrees d’esbarjo per a gossos són espais que afavoreixen la relació entre els peluts i, perquè no, entre els veïns i veïnes que en són propietaris i que comparteixen la seva estima per aquests animals. Un espai, en definitiva, còmode, tranquil i agradable per a tots els usuaris.

Per això, aquestes àrees, haurien de disposar d’unes dimensions de més de 600 m² i estar voltades amb tanques d’una alçada mínima de 175 cm. A més, cal tenir en compte que seria necessari comptar amb entrades i sortides de doble porta per evitar que cap animal es pugui escapar per un descuit.

Paral·lelament, és essencial que hi hagi dos espais diferenciats, un de més petit sobretot pensat per a aquells gossos amb dificultats de socialització amb altres animals, i un altre de més gran per al conjunt dels animals.

A l’interior hi hauria d’haver zones d’ombra, tant a l’espai de joc com a la zona de bancs; expenedors de bosses per recollir les femtes; papereres de material no oxidable i una font dissenyada perquè els gossos puguin beure sense dificultats.

Info: Fundació Fauna