L’Hospital d’Olot rep desenes de donacions d’empreses, particulars i entitats

Comparteix-ho amb els teus amics:

Empreses, particulars i entitats de la Garrotxa han fet arribar a la Fundació equips de protecció individual pels professionals, aportacions econòmiques i productes alimentaris.

Totes aquestes donacions van destinades a combatre el SARS-CoV-2 i, especialment les econòmiques, a comprar equips de protecció individuals.

En aquestes sis setmanes que s’ha alterat el funcionament habitual dels centres sanitaris a causa de la COVID-19 hem rebut a la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa desenes de donacions d’entitats, comerços locals, associacions, particulars i empreses de la Garrotxa i les comarques gironines.

En primer lloc, aquestes donacions ens han servit per fer front a la situació que estem vivint i a afrontar-la amb més tranquil•litat i seguretat, sobretot pel que fa els equips de protecció per als professionals, com guants, mascaretes, pantalles facials, bates, granotes o ulleres protectores.

Aquest material es rep i es gestiona directament al Servei de Farmàcia del centre on, conjuntament amb el Servei de Prevenció de Riscos Laborals, certifiquen que siguin equips que respectin la normativa europea o la seva equivalència i que segueixin els estàndards de qualitats europeus (CE). La posterior distribució del material al centre hospitalari i als centres d’atenció primària de la Fundació es fa conjuntament amb el material que es compra amb les comandes habituals del centre i el que aquests dies està subministrant la Generalitat de Catalunya mitjançant la compra centralitzada.

En segon lloc, i amb l’objectiu de millorar i dotar d’energia els professionals de la Fundació, diverses empreses i comerços del sector alimentari de la Garrotxa han fet arribar productes perquè se sentin més cuidats que mai. Tortells de Ram i mones de Pasqua, bombons, fruita fresca, aigües, infusions, bunyols o embotit són alguns dels productes que estan arribant aquests dies a les zones comunes de descans de l’Hospital i centres d’atenció primària.

Cal destacar també la predisposició i col·laboració constant d’un grup de voluntaris de la Garrotxa que mitjançant impressores 3D ens han fet arribar salvaorelles per col·locar-nos les mascaretes, pantalles facials de protecció, manetes adaptades a les portes per poder obrir-les amb l’avantbraç o peces adaptades pels aparells de prendre la pressió arterial.

En tercer lloc, des de l’inici de la pandèmia, particulars, entitats i empreses han fet donacions econòmiques per valor d’uns 31.000€, a destacar especialment la Fundació La Caixa i l’empresa garrotxina de teixits Valentí Pagès. La Fundació destina íntegrament aquests diners a la compra d’equips de protecció individual pels professionals.

Amb l’objectiu de millorar el benestar dels pacients ingressats amb COVID-19 a les unitats d’hospitalització de l’Hospital d’Olot, el Rotary Club Olot-Garrotxa i el Col·legi de Metges de Barcelona han cedit 25 tauletes i 4 telèfons mòbils. L’ús d’aquests dispositius és facilitar la comunicació entre els pacients que estan ingressats i les seves famílies.

Des de fa unes setmanes hem habilitat un espai a la pàgina web on poder fer donacions de material, de productes alimentaris o aportacions econòmiques.

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa agraeix enormement les mostres de suport que està rebent aquests dies i les donacions d’equips de protecció pels professionals, de productes i material no sanitari i de donacions econòmiques. Empreses de la Garrotxa i de comarques veïnes ens han mostrat la seva solidaritat i compromís amb el sector sanitari en aquests moments de pandèmia pel COVID-19.