La Fundació Maria Rosa Sans beca a una jove de la Garrotxa perquè pugui cursar estudis universitaris

Comparteix-ho amb els teus amics:

Després d’aquesta segona edició ja són 4 els alumnes que es beneficien d’aquestes ajudes, els tres de la primera ho faran per segon any consecutiu

Aquest dijous s’ha celebrat l’acte de lliurament de la segona edició de les beques de la Fundació Maria Rosa Sans, vinculada a Noel Alimentaria, que tenen com a objectiu donar suport econòmic a estudiants de la Garrotxa amb recursos limitats que inicien estudis universitaris. Mariamu Dukuray, de l’IES La Garrotxa, ha estat l’alumna becada enguany. Gràcies a aquesta ajuda, podrà cursar el Grau d’Infermeria a la Universitat de Barcelona i podrà finançar part de les despeses que es derivin del seu primer curs universitari.

L’acte d’entrega de les beques ha tingut lloc a la planta principal de Noel Alimentaria, ubicada a Sant Joan Les Fonts, i ha comptat amb la presència de Joan i Tomàs Boix, President i Vicepresident respectivament, de la Fundació Maria Rosa Sans; Santi Reixach, President del Consell Comarcal de la Garrotxa, Artur Colomer, alcalde de Sant Feliu de Pallerols, on la fundació té la seva seu, Maria Vidal, alcaldessa de Sant Joan les Fonts, i Sergi Vidal, promotor d’una de les beques que, com a novetat d’aquesta edició, duu el nom del seu pare, Joan Vidal. A banda, també hi han assistit membres de les famílies Boix-Bosch i Boix-Bonfill, i de Noel, màxims impulsors de la iniciativa, així com els estudiants becats tant d’aquesta edició, com de l’edició anterior i els seus familiars.

“La Fundació Maria Rosa Sans va néixer fa dos anys amb l’esperit compromès i amb la vocació social que caracteritzava la meva mare, Maria Rosa Sans, una persona que des de la seva vocació i professió de mestra d’escola sempre va tenir la voluntat d’ajudar als alumnes que més ho necessitaven perquè tenien talent i ganes d’estudiar però els mancaven els recursos per fer-ho. Gràcies a les beques donem assistència econòmica a joves garrotxins que cursen segon de batxillerat i segon curs de cicles formatius perquè puguin accedir a una formació de nivell que desemboqui en un futur laboral ple d’oportunitats, vital també pel futur de la nostra comarca, del país i de la societat en general”, ha assegurat el president de la fundació, Joan Boix, durant l’acte de lliurament.

Aquestes ajudes es destinaran a finançar despeses de matrícula i taxes obligatòries, així com l’allotjament, la manutenció, els desplaçaments i el material docent dels alumnes durant el període lectiu. Per garantir i afavorir el creixement i desenvolupament dels joves, les beques són renovables anualment fins a la finalització dels estudis tenint en compte els resultats acadèmics i la situació econòmica de la unitat familiar.

En aquest sentit, els alumnes seleccionats l’any passat, Xinying Lin, Laura Doblas i Zhongkai Dai, continuen beneficiant-se de l’ajuda que els brinda la Fundació Maria Rosa Sans. Pel curs 2019/20 les beques que té actives la fundació poden arribar a representar un valor total de 10.000€ en global.