La Fundació Tommy Robredo i l’Obra Social “la Caixa” signen un conveni de col·laboració per promoure l’esport adaptat

Comparteix-ho amb els teus amics:

El director d’Àrea de Negoci de CaixaBank a la Garrotxa-Ripollès, Antoni Tremosa iTommy Robredo, president de la Fundació Tommy Robredo, han signat un conveni de col·laboració per promoure l’esport adaptat.

L’Obra Social “la Caixa” dóna suport així a les activitats que organitza, al llarg de l’any, la Fundació Tommy Robredo.

L’Open Santi Silvas és la principal activitat de la Fundació Tommy Robredo. El torneig de tenis en cadira de rodes ha estrenat aquest mes de juny nou format amb una competició nacional i la presència dels millors jugadors internacionals del moment.

ftr_signatura_acordcolaboracio

L’Open també ha portat centenars d’alumnes fins al Club Natació Olot, en una de les iniciatives que cada any compta amb més acceptació. Gràcies al conveni amb l’Obra Social “la Caixa”, la Fundació Tommy Robredo continuarà portant l’esport adaptat a les escoles i ha iniciat ja un nou projecte amb l’Institut Guttmann perquè els usuaris del centre puguin practicar tenis en cadira.

La Fundació Tommy Robredo compleix, aquest 2016, 8 anys a favor de l’esport adaptat. Creada a finals de 2008 per tal d’organitzar activitats que permetin fomentar l’esport entre les persones discapacitades, especialment de tennis en cadira de rodes, també pretén donar a conèixer la importància de la pràctica esportiva com a benefici per a la salut física i mental i, al mateix temps, com a estímul de superació personal.

L’any 2009 es va disputar la primera edició de l’Open Santi Silvas, dirigit per Tommy Robredo per retre homenatge al seu amic, Santi Silvas, que va morir l’any 2008 sense haver pogut organitzar un torneig d’aquesta magnitud.

Amb els anys, la Fundació Tommy Robredo ha augmentat en activitats i ha arribat a nous públics. Al 2013, es va iniciar l’escola de tenis de la Fundació i a partir del 2015, la Fundació va portar a les escoles el projecte educatiu del torneig. Després de l’èxit de les visites escolars a l’Open, els alumnes de diferents centres d’Olot van poder seguir les explicacions de Quico Tur sobre la seva experiència personal i professional com a tenista.

Tot i que la Fundació centra els seus esforços en el tenis en cadira, també dóna suport a altres projectes amb els que comparteix valors i objectius. Per això, aquest passat mes d’abril va col·laborar en el Catalunya Amputee Football Experience, torneig mundial de les seleccions de persones amputades.