La Fundació Tommy Robredo va impulsar una jornada on els protagonistes varen ser l’esport i la diversitat funcional

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Fundació Tommy Robredo va impulsar una jornada on els protagonistes varen ser l’esport i la diversitat funcional.

Quatre ponències de professionals tan diversos com un doctor en fisioteràpia, un especialista de l’Institut Guttmann, un entrenador de persones amb diversitat funcional i un esportista amb diversitat funcional, a les instal·lacions de l’Escola Universitaria de la Salut i l’Esport (EUSES) a Salt.

Tommy Robredo president de la fundació i Sílvia Roche directora d’EUSES varen ser els amfitrions d’aquesta jornada que va tenir lloc dimarts 12 de novembre de les 16h a les 20h a les instal·lacions que l’escola universitària te al carrer del president Macià 6 a Salt.

La conducció de l’acte la va portar el periodista Jordi Grau. La primera ponència va ser portada a terme per Mariano Gacto, doctor en Fisioterapia i director dels graus en fisioteràpia d’EUSES, que va parlar de ”Esport i discapacitat en l’agenda 2030” i va remarcar que “l’esport és el vehicle de integració en la societat. L’esport està preparat i nosaltres també”. Tot seguit José Luis Montoya “Peke”, entrenador de la Federació Catalana de Tennis i jugador de tennis en cadira de rodes va parlar de ”Esport com a mitjà de superació”, comentant que “cal que es parli de la discapacitat perquè no sigui un tabú, sobretot a les escoles”.

L’Àlex Castan, llicenciat en CAFE i especialista en rehabilitació a l’Institut Guttmann amb la ponència sobre l’”Esport adaptat com a eïna de rehabilitació” va dir que “amb l’esport i la rehabilitació activa s’aconsegueix una millora de la funcionalitat del pacient”. La darrera de les intervencions va ser la de l’Isaac Padrós, primera persona amb ceguesa en fer la volta a la illa de Menorca en caiac i que en l’aventura “Kayak No Limits” es va trobar que “a vegades el mar fa pujada” i que “els tretze dies de durada de l’expedició a cegues han estat com un màster de vida per mi.

Va tancar la jornada l’Excm. Sr. Alcalde de l’ajuntament de Salt Sr. Jordi Viñas, esperant que “aquestes jornades es consolidin i donin a conèixer a través de l’esport la diversitat funcional i la normalitzin”

Amb aquestes jornades es pretén una doble vessant: que persones amb diversitat funcional vegin l’esport com a motivació per a la millora de la seva qualitat de vida i integració social, i que professionals de la salut i l’esport tinguin eines per a aplicar-les en el seu dia a dia a les persones amb diversitat funcional.

Una nova activitat que impulsa la Fundació Tommy Robredo

La Fundació Tommy Robredo organitza la jornada “Esport i Diversitat funcional” que compta amb la col·laboració de l’escola EUSES, de l’Associació Multicapacitats, de la Universitat de Girona, de l’Institut Guttmann, i de la Fundació del Tennis Català amb el recolzament de l’Ajuntament de Salt.