La Fura dels Baus prepara una adaptació d’El amor brujo’ de Manuel de Falla per commemorar el centenari de l’estrena

ACN El director de la Fura dels Baus, Carlus Padrissa (dreta), ha participat a l'acte de presentació de 'El amor brujo: el fuego i la palabra' a Madrid
Comparteix-ho amb els teus amics:

La Fura dels Baus prepara un espectacle musical que adapta l’obra ‘El amor brujo’ del compositor andalús Manuel de Falla amb motiu del centenari de la seva estrena al teatre Lara de Madrid. L’espectacle ‘El amor brujo: el fuego y la palabra’ de la Fura dels Baus s’estrenarà el 10 de juliol a Granada i set dies més tard passarà pel Festival Internacional Castell de Peralada. No serà fins el 2016 que arribarà a Madrid. La nova posada en escena compta amb projeccions cinematogràfiques del creador granadí José Val del Omar que es podran veure entre les diferents seqüències musicals i teatrals. A més, també incorporarà dansa, flamenc i números acrobàtics carregats de moviment, llum, d’aigua i foc.

ACN El director de la Fura dels Baus, Carlus Padrissa (dreta), ha participat a l'acte de presentació de 'El amor brujo: el fuego i la palabra' a Madrid
ACN El director de la Fura dels Baus, Carlus Padrissa (dreta), ha participat a l’acte de presentació de ‘El amor brujo: el fuego i la palabra’ a Madrid

Carlus Padrissa ha explicat que ‘El amor brujo’ és una obra universal que “ha resistit a tot” i s’ha mostrat convençut que també “resistirà a la Fura del Baus”. “Ens hem apuntat al projecte perquè hem vist clar que podíem fer una cosa diferent”, ha subratllat, per afegir que la qualitat de la música i de la història els permetrà fer un espectacle “molt bo”. “Aquesta versió sorprendrà per tot el que afegirem, aigua, foc i altres elements”, ha conclòs.

L’obra de Manuel de Falla es va estrenar al Teatre Lara de Madrid l’abril del 1915 i va revolucionar el panorama musical i teatral de l’època. La nova versió aportarà “innovació, adaptació i ritme” gràcies a la creació artística de la Fura dels Baus que comptarà amb la participació de la cantant Marian Heredia, del ballarí i coreògraf Pol Jiménez i dels actors i el cos de ball de la Fura. La interpretació musical anirà a càrrec de l’Orquestra Jove d’Andalusia sota la direcció del mestre Manuel Hernández Silva.

El director de la companyia catalana també ha apuntat que “el amor Brujo és l’obra més universal i brillant de Manuel de Falla ja que fusiona el folclore andalús amb la música culta”. “Des dels primer acords de l’espectacle, la música crema amb força, fon esquemes i trenca tòpics”, ha exclamat Padrissa, tot sentenciat que “volem trencar motlles de la mateixa manera que ho van fer els seus creadors, amb qui la Fura no vol ni pot competir”.

L’acte de presentació d’aquest dimarts ha comptat també amb la participació del director del Festival Internacional Castell de Peralada, Oriol Aguilà, que ha destacat que la bona entesa amb el Festival de Música i Dansa de Granada ha fet possible l’adaptació d’El amor Brujo’ de Manuel de Falla. Aguilà ha recordat que aquest no és el primer cop que les dues institucions homenatgen conjuntament el compositor andalús ja que el primer cop va ser el 1996.
Projeccions de cinema, dansa i acrobàcies

La nova posada en escena compta amb projeccions cinematogràfiques del creador granadí José Val del Omar que es podran veure entre les diferents seqüències musicals i teatrals. A més, també es podrà observar dansa, flamenc i números acrobàtics carregats de moviment, llum, d’aigua i foc. Segons l’organització, l’espectacle assegura que estarà carregat de “màgia i bruixeria” i tindrà una durada de 75 minuts en total. Prèviament, s’interpretaran tres obres més de Manuel de Falla i un tema popular de cante jondo per introduir la relació entre els personatges al guió.

‘El amor brujo, el fuego y la palabra’ s’estrenarà a Granada el 10 de juliol. Posteriorment, el 17 es podrà veure al Festival de Peralada, el Teatre Municipal de Sao Paulo rebrà l’espectacle el mes d’octubre i posteriorment viatjarà a Madrid, el maig del 2016.

Aquest muntatge és una coproducció i encàrrec del Festival Internacional Castell de Peralada i del Festival Internacional Música i Dansa de Granada, el Grup Secuoya, Tetros del Canal, Old and New Montecarlo, la Fundació Teatre de Sao Paulo i el Teatro Communale de Bologna.