La Garrotxa et recorda que avui és el dia de la Visibilitat Lèsbica

Comparteix-ho amb els teus amics:

Avui, 26 d’abril, Dia de la Visibilitat Lèsbica, és un dia per reivindicar la visibilitat de les lesbianes, la nostra presència, la nostra lluita!

Col·lectiu Feminista La Dalla: Tal dia com avui, recordem la nostra invisibilitat en tots els àmbits de la societat. Una invisibilitat provocada pel masclisme i per prejudicis que se sustenten en un sistema heteropatriarcal. La conseqüència es concreta en la discriminació, que, en el nostre cas, és múltiple: com a dones, com a lesbianes i com a tants altres factors que hi interaccionen.

Dia_Visibilitat_lèsbica

Gràcies a la lluita feminista i del col·lectiu LGBTIQ+ hem avançat en aquest camí; malgrat això, encara queda molt per fer i per conquerir.

Durant els últims anys hem presenciat com els nostres drets com a dones i com a lesbianes es veien atacats per una societat heteropatriarcal que fomenta un únic model familiar, ens invisibilitza, ens exclou i ens relega a l’àmbit privat. Som autònomes i exigim que es garanteixi el dret a decidir sobre els nostres propis cossos i les nostres pròpies vides”.

No volem sentir com sembla que les nostres argumentacions perden significat de tant repetir-les. No volem haver de justificar-nos cada cop que se’ns pressuposa heterosexuals. No volem que la nostra vida sigui fer pedagogia a tots i totes les professionals de serveis d’atenció a les persones. Però ho seguirem fent mentre calgui, perquè cal visibilitat en tots els àmbits de la nostra vida quotidiana.

En l’àmbit de la salut, a més, rebem una atenció heterosexista que dóna per fet que totes les dones som heterosexuals i que desconeix la realitat de les dones lesbianes i trans, especialment pel que fa a la salut sexual. A més a més, se’ns limita l’accés a les tècniques de reproducció assistida dins el sistema sanitari públic i sempre se’ns imposen traves administratives amb un objectiu dissuasiu.

Per tal de treballar contra aquests prejudicis, cal educar des de la coeducació i incloure el vessant afectivosexual a les escoles. Per això és necessari que els i les responsables de l’educació, formal i informal, rebin formació específica sobre diversitat sexo-afectiva i de gènere.

És per tot plegat que exigim el desplegament immediat de la llei contra la LGBTIQ+fòbia aprovada el passat octubre de 2014 per tal de garantir els nostres drets, amb la dedicació dels recursos necessaris, així com l’aprovació del règim sancionador que aquesta preveu.

Donem la volta a la truita! Dones, lesbianes i diverses!