La Garrotxa solidària amb la població refugiada

Comparteix-ho amb els teus amics:

La comarca de la Garrotxa tornarà a mostrar la seva solidaritat, en aquest cas amb la població refugiada víctima dels conflictes armats de la Mediterrània. Davant la greu crisi humanitària que es viu a Europa, ahir, en el decurs del Consell d’Alcaldescelebrat al Consell Comarcal de la Garrotxa, els representants municipals van consensuar una moció de suport en la que es declara la Garrotxa territori d’acollida. Els alcaldes van manifestar la seva voluntat de, arribat el moment, ajudar a aquelles persones demandants d’asil que puguin arribar a la comarca. També es va acordar que fos el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa qui dónes suport als municipis en matèria d’acollida a la població refugiada.

Així mateix, la moció elaborada pel Consell Comarcal de la Garrotxa, realitzada en base a les aprovades per les entitats municipalistes Associació Catalana deMunicipis (ACM) i Federació de Municipis de Catalunya (FMC), recull la possibilitat que cada ajuntament pugui fer una aportació econòmica voluntària al Fons Català de Cooperació, destinada a l’ajuda immediata als refugiats, doncs la greu situació queja viuen aquestes persones empitjorarà amb el pas dels dies i les previsions meteorològiques.

En aquest punt, el president del Consell Comarcal, Joan Espona, va remarcar el deure moral de ser solidaris tant a nivell individual com municipal, davant d’emergències humanitàries com la que viu la població siriana.