La Generalitat aporta 18,5 MEUR a consells comarcals i ajuntaments gironins per finançar serveis socials

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Departament de Benestar Social i Família dotarà aquest 2014 els consells comarcals i els ajuntaments de poblacions de més de 20.000 habitants de la demarcació de Girona amb 18,5 milions d’euros per tal de finançar serveis socials bàsics i especialitzats, lluitar contra la pobresa i impulsar programes de reforç de la cohesió social i de promoció de la igualtat. El delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, juntament amb la directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família, Montserrat Roura, van presidir aquest dimecres l’acte de signatura de l’actualització de l’acord marc de col·laboració entre Generalitat i els ens locals gironins.

El text adapta al context actual alguns dels criteris i objectius establerts en l’acord marc 2012-2015 que permet planificar coordinadament la prestació dels serveis socials bàsics i els serveis especialitzats. També es coordinaran altres programes de benestar social i polítiques d’igualtat, famílies amb infants, gent gran, persones amb discapacitat, infants i adolescents, persones amb problemes de drogodependències, persones afectades pel VIH/Sida o persones immigrades, entre d’altres.

Amb l’aportació de 18,5 milions d’euros a l’administració local, el Departament de Benestar Social i Família consolida els serveis que ja es finançaven l’any anterior i incrementa les dotacions dels centres oberts per a infants i adolescents.

D’altra banda, aquest any el contracte programa també incorpora els serveis dels consells comarcals en matèria de joventut. Això permet agrupar tots els canals de finançament del Departament als ens locals en el contracte programa i consolidar-lo en l’instrument bàsic de relació entre el Departament i l’Administració local.

La directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Girona, Montserrat Roura, ha explicat que el contracte programa és un instrument que garanteix i reforça la resposta conjunta de la Generalitat i dels ens locals i comarcals davant les situacions provocades per la situació econòmica actual i ha remarcat l’esforç que s’està fent des de l’administració local per donar continuïtat a la prestació dels serveis adreçats a les persones en situació de vulnerabilitat social, especialment famílies amb menors.

Roura també ha recordat que tot i que el govern espanyol ha aprovat l’LRSAL, la Llei de racionalització i sosteniment de l’Administració local, en detriment de les competències de l’administració local, el Departament manté i intensifica el seu compromís de col·laboració amb ajuntaments i consells comarcals “en benefici de la proximitat i immediatesa en l’atenció a les persones amb necessitats socials”.

En total, el Departament de Benestar Social i Família, destinarà aquest any al món local més de 180 milions d’euros per tal de finançar serveis socials bàsics i especialitzats, lluitar contra la pobresa i impulsar programes de reforç de la cohesió social i de promoció de la igualtat. A aquests 180 milions cal sumar-hi 7 milions més que el Departament farà efectius pels serveis d’atenció precoç i centres ocupacionals, una quantitat que enguany s’ha traspassat al sistema habitual de concertació de serveis per criteris d’equitat de la xarxa pública, segons ha indicat Benestar Social i Família.