La Generalitat autoritza Nestlé per ampliar les instal·lacions a Girona i aixecar una torre de 50 metres

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’empresa preveu invertir 102 MEUR per situar la planta gironina com la més gran d’Europa i la tercera a tot el món

P03_7

ACN · La ponència ambiental ha aprovat l’autorització demanada per Nestlé per ampliar les instal·lacions que té a Girona. L’empresa vol crear una nova línia de producció de cafè soluble i, per a això, ha de construir un nou edifici amb una superfície de 2.141m2 i una torre de 50 metres. El ple de l’Ajuntament de Girona ja havia donat el vistiplau a l’operació i aquest era l’últim tràmit que faltava. Aquesta línia de producció se sumarà a les actuals que l’empresa ja té al polígon industrial de Domeny. Nestlé invertirà 102 MEUR en aqueta ampliació i preveu posar-la en marxa a finals del 2017. Llavors, la factoria gironina es convertirà en la més gran d’Europa i en la tercera a tot el món.

La ponència ambiental ha aprovat aquest dijous l’autorització ambiental a la fàbrica Nestlé per impulsar una nova línia de producció de cafè soluble. L’empresa, ubicada al polígon industrial Torroella-Nestlé de Domeny, a Girona, es dedica a produir i envasar cafè soluble i cafè soluble descafeïnat i a envasar d’altres especialitats en càpsules. Tots aquests processos productius van associats a processos de combustió (producció de vapor, assecatge i torrefacció). Aquesta nova línia de cafè soluble substituirà l’actual i permetrà augmentar un 30% la producció d’aquest tipus de cafè.

L’empresa ja va iniciar els tràmits per aconseguir els permisos el 2013. Primer va caldre l’acord del plenari de la ciutat ja que les obres suposen no només construir un nou edifici de més de 2.000 metres quadrats sinó també aixecar una torre de 50 metres d’alçada (serà un forn d’assecat de cafè).

El juliol de l’any passat, el projecte va passar per la Comissió Territorial d’Urbanisme que va donar el vistiplau a l’ampliació. El planejament actual de la ciutat no permetia aixecar una torre de tanta alçada i, per tant, ha calgut una modificació en les normes urbanístiques que afecten aquest edifici. Finalment, el projecte també ha aconseguit l’autorització ambiental.

Un impuls per a la fàbrica de Girona

Amb aquesta ampliació, la planta de Nestlé a Girona arribarà a una producció anual de 37.000 tones de cafè soluble, 15.000 tones de cafè verd descafeïnat, 1.105 tones d’oli de cafè i cafeïna, 20.000 tones de càpsules de cafè, llet i xocolata i 65.000 tones de marro de cafè.

Nestlé va anunciar aquest any una inversió de 102 MEUR a la fàbrica Nestlé a Girona. Està previst que la nova línia entri en funcionament a finals del 2017. A partir de llavors, la factoria gironina es convertirà en la més gran d’Europa i en la tercera a tot el món. La nova planta afegirà uns 40 llocs de treball als 700 que actualment treballen a Girona.