La Generalitat denega la construcció d’una rotonda a l’entrada de Santa Coloma

Comparteix-ho amb els teus amics:

Es tracta d’una obra llargament reivindicada pels veïns d’aquesta urbanització degut a la perillositat de l’actual intersecció. L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners demana que s’apliquin mesures urgents en aquest tram mentre no es reconsideri la seva petició

El Servei Territorial de Carreteres de la Generalitat de Catalunya ha denegat a l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners la petició de construcció d’una rotonda a l’entrada de Santa Coloma Residencial, a la carretera C-63. El Consistori ja ha comunicat al departament la seva disconformitat amb aquesta decisió ja que considera que es tracta d’una obra imprescindible, que els veïns reclamen des de fa anys pel gran volum de trànsit que registra i per la perillositat que comporta l’actual intersecció en forma de “T”, on hi ha hagut nombrosos accidents. L’Ajuntament però, valora molt positivament les propostes de millora de les condicions que ofereix la Generalitat en aquest tram de carretera i demana que s’executin amb la màxima urgència possible mentre no es reconsideri la construcció de la rotonda.

image003

Santa Coloma Residencial és el segon nucli de població més important de Santa Coloma de Farners. Actualment hi viuen prop de 1400 persones, que accedeixen a la urbanització en un tram interurbà. S’hi registra un moviment molt important de trànsit rodat: segons l’Estudi d’avaluació de la mobilitat generada pel POUM, la C-63 en aquest tram té una Intensitat Mitjana Diària en un dia feiner de 10.729 vehicles/dia.

L’alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, ha manifestat que “la construcció de la rotonda s’explica perquè es troba en una intersecció o punt singularment perillós, donada la gran varietat de maniobres que es donen per entrar, sortir, i incorporar-se, i la visibilitat reduïda en moments de gran freqüència de trànsit”. Martí ha explicat que “hi ha una percepció real de perill per part de la ciutadania, que es veu corroborada pels accidents enregistrats, els quals afortunadament fins a la data només han provocat ferits lleus”, i ha afegit que “malauradament, som pessimistes en aquest punt, i creiem que els accidents continuaran i aniran en augment”.

No obstant això, l’Ajuntament ha valorat molt positivament les propostes de millora de les condicions i de la percepció de seguretat en aquest tram viari que ha plantejat Carreteres, i li demana que s’executin al més aviat possible mentre no reconsideri la construcció de la rotonda. Aquestes millores consistirien en un reforçament de la senyalització de limitació de velocitat, el marcatge en vermell de la franja del carril central de gir, la implantació d’un radar informatiu que avisi els conductors de la proximitat de la cruïlla, i la millora de la visibilitat en sentit Santa Coloma escapçant part del desmunt existent del costat de la urbanització.

Foto: L’actual entrada a Santa Coloma Residencial és una intersecció en forma de T.