La Generalitat vetllarà pel correcte compliment de la comercialització de la llet

ACN Pla general de l'interior de la Granja Can Gel de Dosrius amb vaques
Comparteix-ho amb els teus amics:

Es duran a terme inspeccions en els punts de venda per comprovar que no s’ofereixi el producte per sota del preu d’adquisició al proveïdor

El Govern s’ha compromès a vetllar pel correcte compliment de la comercialització de la llet duent a terme inspeccions en els punts de venda per comprovar que aquest producte no s’ofereixi per sota del preu d’adquisició al proveïdor. En concret, des d’Empresa i Ocupació es faran inspeccions en punts de venda de la llet per tal de comprovar que s’estigui complint la prohibició de venda a pèrdues, mentre Agricultura s’encarregarà de fer el seguiment dels resultats comparant-los amb els preus que perceben els ramaders en el moment de vendre la llet als proveïdors. D’aquesta manera, el Govern vol donar resposta a les demandes d’algunes organitzacions agràries i mostrar la seva sensibilitat amb el sector.

Els directors generals d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Joan Girona, i d’Agricultura i Ramaderia, Alfons Vilarrasa, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, han traslladat al director general de Comerç del Departament d’Empresa i Ocupació, Josep Maria Recasens, la preocupació del sector lleter davant la possibilitat d’incompliment de la normativa de venda a pèrdua de la llet, després que diferents sindicats agraris fessin arribar a Agricultura la seva inquietud pel preu de venda de la llet en algunes cadenes de distribució.

En la reunió que han mantingut els tres directors generals per analitzar aquesta preocupació, s’ha acordat que el Departament d’Empresa i Ocupació realitzarà diverses inspeccions en els punts de venda del producte per tal de comprovar que s’estigui complint la prohibició de venda a pèrdua en els termes previstos en la Llei 7/1996, d’ordenació del comerç minorista. Per la seva banda, el Departament d’Agricultura farà el seguiment dels resultats comparant-los amb els preus que perceben els ramaders en el moment de vendre la llet als proveïdors.