La GIOrquestra presenta la temporada pròpia de concerts amb quatre produccions simfòniques de primer nivell

Comparteix-ho amb els teus amics:

La GIO, l’orquestra simfònica de les comarques gironines, celebra el seu tercer aniversari plenament consolidada al territori i amb perspectives de creixement. Presenta la seva temporada pròpia de concerts de gener a maig de 2015 amb un total de quatre produccions, que es podran veure en cinc poblacions gironines: Girona, Banyoles, Torroella de Montgrí, La Bisbal d’Empordà i Olot.

Seguint la línia de treball de l’orquestra de col.laborar sempre amb els millors solistes, ja siguin joves talents com els millors intèrprets del nostre país i de l’estranger, la GIO ha convidat a la seva temporada cinc destacats músics: el guitarrista montenegrí Milos, la cantant Sílvia Pérez Cruz i el guitarrista i compositor Feliu Gasull, el pianista i compositor Albert Guinovart i la jove violinista Elena Rey. Tots els concerts estaran dirigits per Marcel Sabaté, director titular de la GIO.

Milos, el millor guitarrista mundial del moment percelebrar el tercer aniversari

El guitarrista montenegrí Milos Karadaglic, “El rei d’Aranjuez, el millor guitarrista mundial del moment” segons el The Sunday Times i líder de vendes als Estats Units i al Regne Unit amb el segell Deutsche Grammophon, actuarà al costat de la GIO per celebrar el seu tercer aniversari, el dia 15 de febrer a l’Auditori de Girona. Aquest concert commemorarà tres grans efemèrides de la història de la música: el 75è aniversari de l’estrena del Concierto de Aranjuez, el centenari de la d’El Amor Brujo i el 150è aniversari de l’estrena de la Simfonia número 8, “Inacabada”, de Schubert. El programa es completarà amb dues obres per a guitarra i orquestra pensades especialment per a l’ocasió.

Elena Rey, destacada jove violinista per a la gira a les comarques gironines

La violinista gironina Elena Rey i la GIO uniran les seves forces en la segona producció de la temporada, “Mozart simfònic”, que inclourà el Concert per a violí número 5 “Turc” i la Simfonia número 29 del geni de Salzburg, així com obres de Sibelius i SaintSaëns arranjades per a l’ocasió per Marcel Sabaté. Aquesta producció durà a terme una petita gira per les comarques gironines i es podrà veure a les poblacions de Banyoles, Torroella de Montgrí i La Bisbal d’Empordà del 18 al 26 d’abril.

Albert Guinovart, una producció molt especial per a Olot

L’1 de maig, i en un concert que s’oferirà en dues sessions, ales 17:30 h i a les 21:30 h al Teatre Principal d’Olot, serà el torn d’Albert Guinovart, un dels pianistes i compositors més rellevants de casa nostra i alhora, probablement, l’artista clàssic català més reconegut i mediàtic, padrí de la GIO d’ençà de la seva fundació. Guinovart interpretarà el cèlebre Concert “Emperador” de Beethoven i s’estrenarà l’obra encarregada per l’Ajutament d’Olot “Reminiscències de la faràndula olotina”, una relectura feta pel mateix Guinovart de la música que acompanya tradicionalment les festes populars de la capital garrotxina.

Sílvia Pérez Cruz i Feliu Gasull, un concert únic aCatalunya per Temps de Flors

Finalment, la temporada es tancarà el dia 10 de maig, novament a l’Auditori de Girona, on la GIO, amb formació de gran orquestra simfònica, acompanyarà la cantant Sílvia Pérez Cruz i el guitarrista i compositor Feliu Gasull en la interpretació, entre d’altres, de les sis “Canciones negras” de Montsalvatge –inclosa l’estrena de la versió orquestral d’una cançó que el compositor gironí mai no va incloure en el cicle, orquestrada per Marcel Sabaté- i l’obra “Tonades” de Feliu Gasull, un tractament modern i mediterrani de melodies cantades pels pagesos als territoris de parla catalana. Aquest concert coincidirà amb la celebració de la fira Temps de flors i serà l’únic concert que es farà a Catalunya.

GIO Ensemble i GIO Solistes, dues formacions de cambra per acostar la música clàssica al territori

A part de les produccions simfòniques, la GIO presentarà dues formacions de cambra amb l’objectiu d’acostar la música clàssica a tot el territori. La primera és el quartet GIO Solistes, format pels caps de la secció de corda de l’orquestra, que farà un recorregut cronològic per obres de grans autors, des de Bach, Mozart o Beethoven fins a compositors catalans del nostre temps. La segona proposta anirà a càrrec del GIO Ensemble, que interpretarà les dues obres mestres de l’època romàntica per a octet de corda: els octets de Mendelssohn i Bruch.

Enregistraments, actes promocionals i projecte pedagògic

A part de la intensa activitat concertística, el 2015 la GIO vol consolidar el seu projecte oferint altres serveis complementaris. Després de diverses proves pilot amb èxit, entre elles l’enregistrament de la banda sonora de la superproducció “Coliseum” amb música de Marc Timón, una de les apostes importants de futur de la GIO és l’oferiment de serveis integrals d’enregistrament de música per a projectes àudiovisuals.

Tanmateix, la GIO ha entrat a formar part del Club de Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Girona Costa Brava, organisme amb qui manté una estreta relació i ja ha col·laborat en diverses ocasions posant música a actes promocionals de la destinació, tant a Catalunya com a l’estranger.

Finalment, amb l’objectiu de fer més accessible la música clàssica, engegarà un projecte pedagògic, que aquesta temporada comptarà, entre altres accions, amb
l’obertura dels seus assaigs per a alumnes d’escoles de música i una intensa activitat pedagògica a través de la nova web i xarxes socials.