La gironina Construccions Rubau farà una autopista a Mèxic per 85 MEUR i n’explotarà la concessió durant 30 anys

CONSTRUCCIONS RUBAU - ACN · ID 109705/899502 Els representants de Construccions Rubau, juntament amb altres directius del consorci local que han creat per aixecar la nova autopista a Mèxic
Comparteix-ho amb els teus amics:

L’empresa gironina Construccions Rubau farà una autopista a Mèxic i n’explotarà la concessió durant 30 anys. La nova autopista s’aixecarà a Ciudad Obregón, tindrà una llargada de 34,2 quilòmetres i comptarà amb dos enllaços. El pressupost de l’obra puja a 85 MEUR. Aquest projecte a l’altra banda de l’Atlàntic consolida la presència internacional de l’empresa gironina. Rubau, que al 2010 va decidir estendre’s portes enfora després que la crisi deixés el sector sota mínims, ha aconseguit altres adjudicacions a Sèrbia, Perú, Colòmbia o Romania. A més aquests darrers mesos ha lligat tres projectes més a Polònia valorats en 62 MEUR (dos són obres a la xarxa ferroviària i el tercer, una nova carretera).

CONSTRUCCIONS RUBAU - ACN · ID 109705/899502 Els representants de Construccions Rubau, juntament amb altres directius del consorci local que han creat per aixecar la nova autopista a Mèxic
CONSTRUCCIONS RUBAU – ACN Els representants de Construccions Rubau, juntament amb altres directius del consorci local que han creat per aixecar la nova autopista a Mèxic

Construccions Rubau continua estenent presència als mercats sud-americans. L’empresa gironina, amb seu al barri del Pont Major, ha lligat una nova obra a Mèxic. De fet, aquest va ser el primer país on va estendre’s internacionalment l’any 2010. Aleshores, va fer l’obra d’una carretera a Guanajuato, que es va inaugurar a principis d’aquest 2014, i que ha suposat 94 MEUR d’inversió.

Ara Construccions Rubau ha aconseguit el contracte d’obra de construcció i posterior explotació durant 30 anys d’una autopista a l’estat de Sonora. El projecte, batejat com a ‘Libramiento de Ciutad Obregón’, té un pressupost de 85 MEUR.

Consisteix en la construcció d’una nova autopista d’accés a la ciutat mexicana, que tindrà 34,2 quilòmetres de llargada i calçades de 60 metres d’amplada. L’obra també inclou, a més de la construcció del tronc de l’autopista, dos nous enllaços (El Yaki i Francisco Villa). L’empresa gironina ha aconseguit aquesta concessió mitjançant un consorci amb tres firmes locals (GIA+A, Constructora Vise i Invex Infraestructura).

La nova autopista a Ciudad Obregón se suma a dues obres més als estats de Mèxic i Puebla, que Construccions Rubau ha aconseguit aquest 2014. La primera fa referència a la modernització de la carretera Ixtlahuaca -Jilotepec, a Toluca (8,9 MEUR). La segona, situada a San José de Chiapa, és l’obra dels fonaments, estructura, cobertes i façana del nou edifici Spine, situat dins la planta de fabricació de l’Audi Q5 (18 MEUR).

Tres projectes a Polònia

La presència als mercats internacionals de Construccions Rubau s’ha consolidat també els últims mesos amb tres noves adjudicacions a Polònia, valorades en un total de 62 MEUR. Dues de les adjudicacions corresponen a obres de modernització de la xarxa ferroviària. En concret, la línia 140/158 Chalupki-Rybnik (34,4 MEUR) i la línia 201 Gdynia-Kosciernzyna (20,8 MEUR).

El tercer projecte adjudicat està valorat en 6,8 MEUR i inclou la construcció de la carretera de circumval·lació de Żywiec, l’execució del nou trajecte de la carretera regional número 945 paral·lela al riu Sola i la reconstrucció d’un pont sobre el seu curs fluvial.

D’ençà que va fer el salt a l’exterior, Construccions Rubau també ha aconseguit projectes a altres països d’Europa (Sèrbia o Romania) i de l’Amèrica del Sud (Perú i Colòmbia).

Amb seu al barri del Pont Major de Girona, la firma es va fundar el dia 1 d’octubre de l’any 1968. Compta amb una plantilla de 410 treballadors i té delegacions a Barcelona, Madrid, Bogotà, Lima, Nis (Sèrbia) i Bucarest. A més, també compta amb dues filials internacionals; l’una a Ciutat de Mèxic i l’altra a Varsòvia.

Comparteix-ho amb els teus amics: