La gossa de la Policia Municipal de Girona troba 3 quilos d’haixix dins la motxilla d’un home que esperava l’autobús

Comparteix-ho amb els teus amics:

El detingut portava la droga camuflada dins de pots de menjar, un pinzell d’afaitar i una memòria USB

IF

La gossa detectora de droga de la Policia Municipal de Girona ha trobat tres quilos d’haixix amagats a la motxilla d’un passatger que esperava a l’estació d’autobusos. La gossa, que es diu Xica, estava patrullant amb l’agent de la unitat canina per la zona de l’estació quan va mostrar interès per una motxilla. El policia va preguntar al seu propietari –un home de 48 anys de nacionalitat italiana- si portava droga a l’interior. En un primer moment, va negar-ho però, quan va veure que l’anaven a escorcollar, va reconèixer que en duia per a consum propi. La policia, però, li va trobar fins a tres quilos de droga camuflada en pots de menjar, un pinzell d’afaitar i una memòria USB.

La Policia Municipal de Girona ha detingut aquest dijous Angelo de G., de 48 anys i amb domicili a Itàlia, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues. El detingut no té antecedents.

La detenció va se possible gràcies a l’olfacte de la gossa de la unitat canina del cos, la Xica, que va alertar l’agent que alguna cosa podria haver-hi dins una motxilla. L’agent es va acostar fins a l’home, que estava assegut a l’andana amb la bossa als peus, i va demanar el suport de dos policies més perquè el comportament de la gossa demostrava que dins la motxilla hi podia haver droga.

El sospitós va negar en primer moment que portés cap substància estupefaent a sobre però, just abans que l’anessin a escorcollar, va manifestar que en portava amagada dins el pinzell d’afaitar però que era per “consum propi”.

Un cop obert l’equipatge, la gossa va tornar a avisar als policies que hi havia més droga dins la motxilla. Gràcies al comportament de l’animal, els policies van trobar una tovallola que tapava diferents pots de llauna de menjar i un aparell de memòria externa USB.

Tant les llaunes com l’aparell es veien manipulats i amb les tanques siliconades. Un cop oberts, els agents van trobar que contenien 41 peces d’una substància de color marró premsada. Es tractava d’haixix i tenia un pes total de 3 quilos.

ACN Girona