La Guàrdia Civil de Girona ven 55 armes de les 407 que s’han posat a subhasta aquest any

Comparteix-ho amb els teus amics:

La puja més elevada han estat els 405 euros que s’han pagat per una escopeta

La Guàrdia Civil de Girona ha adjudicat el 13% de les armes que s’han posat a subhasta aquest 2016. Cada any, la benemèrita ven les armes que els han dipositat a la comandància d’Emili Grahit. Bé sigui perquè el seu propietari ha mort, bé sigui perquè ja no les vol o perquè li ha caducat la llicència i no desitja renovar-se-la.

foto_685771o

Aquest any han sortit a subhasta un total de 407 armes de diferents tipus i categories. Durant la setmana passada, les armes es van exposar a la comandància i tots aquells qui volien les podien veure i manipular abans d’ofertar per elles. En total, hi havia 323 escopetes, 25 pistoles, 32 carrabines, deu rifles i setze revòlvers de diferents calibres.

La subhasta s’ha fet aquest matí amb el sistema del sobre tancat. En total, s’han rebut 84 ofertes per a un total de 55 armes (quan n’hi havia alguna de repetida, guanyava la de més valor econòmic). La subhasta ha permès adjudicar 6 carrabines, 38 escopetes, tres pistoles, quatre revòlvers i quatre rifles.

La puja més alta ha estat per a una escopeta, per a la qual s’han pagat 405,05 euros. Per contra, la més baixa ha estat de 20 euros (precisament, també per a una altra escopeta). Segons ha informat la Guàrdia Civil de Girona, durant els dies que les armes han estat exposades, hi ha hagut unes 225 persones que s’han acostat per veure-les i interessar-se’n.

Ara, totes aquelles armes que no s’han venut s’enviaran directament a fondre. Abans havien de passar dues convocatòries abans no es destruïssin, però ara, un canvi legislatiu ja permet que, si no se subhasten en una, ja es puguin dur a desballestar.

Foto: Tapia, Tania / Arxiu ACN
Algunes de les armes que es van treure a subhasta al novembre passat a la Guàrdia Civil de Girona.