La Guàrdia Civil deté a l’Estat cinc persones relacionades amb el tràfic de carn de cavall

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Guàrdia Civil ha detingut a l’Estat cinc persones relacionades amb el tràfic de carn de cavall. Alguns dels arrestats se’ls vincula amb una altra operació al desembre de l’any passat que va fer més de 20 detinguts a França per tràfic de carn de cavall fraudulenta i que va esquitxar les comarques gironines. Els cavalls se sacrificaven majoritàriament en escorxadors del sud de França, però l’Escorxador del Gironès també en va rebre partides. La Generalitat va prohibir que es matessin cavalls, però posteriorment l’escorxador va endurir els controls per tenir plenes garanties sobre la procedència de tots els equins i la mesura de prohibició es va aixecar.

Aquesta vegada, la Guàrdia Civil ha realitzat en el marc de l’operació ‘Cavall’ 17 registres en explotacions ramaderes, finques privades, clíniques veterinàries i escorxadors de les províncies de València, La Corunya, Toledo, Àvila, Madrid, Valladolid, Zaragoza, Jaén i a Astúries. Als cinc detinguts se’ls acusa de delictes contra la salut pública, falsificació de documents i organització criminal.

L’organització es dedicava a introduir equins en diferents escorxadors d’arreu de l’Estat falsificant o alterant els seus documents identificatius i de control sanitari perquè la carn dels animals sacrificats es
destinés al consum humà.

L’operació està coordinada per la Policia Judicial Catalunya, amb el suport de Policia Judicial i Seprona de les comandàncies afectades, per personal desplaçat de la gendarmeria francesa i també amb la col·laboració de l’Agència Eurojust. L’operació, que continua oberta i no es descarten noves detencions, l’ha ordenada el Jutjat d’Instrucció número 1 de Santa Coloma de Farners.